panorama_centrum
Foto: Genrebild

Nästan alla har återgått till arbete på plats

Siffror från Google visar att nästan alla jobbar på plats igen i kommunen, detta samtidigt som det idag återinförs rekommendationer om att undvika trängsel.

FHM rekommenderar allmänhet att undvika trängsel och arbeta hemifrån om möjligt. Detta i ett läge när det normala bara är några procentenheter bort enligt Googles siffror.

Googles mobilitetsrapport visar att kommuninvånarna i stort sett är tillbaka på arbetsplatserna som före pandemin, man är just nu bara sex procent under det så kallade ”baslinjevärdet” som anger normalläge före pandemin. Shopping och Nöje är långt över baslinjevärdet, 17 procent över vilket innebär att det är fler som shoppar och besöker krogar nu än före pandemin.

I kollektivtrafiken är var femte resenär borta, även om det är en uppåtgående trend de senaste två veckorna med fler som reser via Märsta station. Matbutiker och apotek har i stort sett återhämtat sig och ligger en procent under det normala. Besök till parker ligger 60 procent under, men det kan även förklaras med det kyliga vädret.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

retro_helsida
nationaldag_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

mp_helsida_april
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

helsida
logistik_sigtuna_helsida
connys_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

2020_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
connys
moderat_outsider
retro_outsider
nrh
logistik_outsider
nationaldag_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022