moderaterna_panorama
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Nästan 900 ukrainska flyktingar i kommunen

Sigtuna kommun är en av de kommunerna i landet som tagit emot flest flyktingar från Ukraina.

Sedan kriget i Ukraina bröt ut har sju miljoner flytt från Ukraina, 39 000 av dessa har kommit till Sverige och 881 personer till Sigtuna kommun enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Det innebär 18 flyktingar per 1000 invånare vilket är tredje mest i landet. Flest i relation till befolkningen har Högsby tagit emot 28/1000. Fördelningen av flyktingar från Ukraina ska ske jämt och i sommar ändras lagen för en jämnare fördelning mellan olika kommuner i samma län.

Sigtuna ska enligt sin kvot ta emot 122 flyktingar men har alltså närmare 7 gånger så många än vad man skulle ta emot. Flest i länet har Stockholm tagit emot med 4072 följt av Sigtuna och Huddinge med 863. Av de flesta ukrainska flyktingarna i kommunen bor de flesta i Migrationsverkets boenden med 603 stycken, 266 i eget boende. 587 är kvinnor och 294 är män.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida
mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
ewas_outsider
connys
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
marina_outsider