defacto_pan2020
Foto: Norrtälje kommun

Nästan 900 smittade av covid-19

Nära 900 personer i kommunen har smittats av covid-19 visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten.

centrum_artikel

Vecka 47 konstaterades 112 nya fall av covid-19 i kommunen, det är andra veckan i rad med över 100 fall och de senaste fyra veckorna har över 300 personer smittats med covid-19, antalet fall har ökat från 579 till 886 personer.
– Trycket ökar fortfarande på sjukvården och läget är allt mer ansträngt för vårdens medarbetare i takt med att fler patienter med covid-19 är i behov av sjukhusvård. Samtliga akutsjukhus är nu i antingen stabsläge eller förstärkningsläge. Vi ligger steget före behovet av sjukhusvård och öppnar nu löpande fler och fler vårdplatser för covid-19 patienter, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

defacto_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

januari_helsida
meko_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

speedy_vinter_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

connys_helsida
prima_helsida
happyhomes_sommar2020
nrh
moderat_outsider_jan
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider