moderaterna_panorama
Foto: Riksbanken

Nästan 4000 föreslås få höjd garantipension

Regeringen föreslår att ett nytt garantitillägg ska införas till pensionärer med låga inkomster, i kommunen skulle nästan 4000 personer få tillägget.

Regeringen har lagt en proposition, förslag, om att pensionärer med låga inkomster ska få en skattefri förmån i form av ett tillägg. 750 kronor i månaden kommer tillägget att vara, 3850 pensionärer i kommunen berörs.
– Vi menar allvar med att ta tillbaka kontrollen över välfärden och säkerställa att alla har en pension som går att leva på. Pensionerna måste höjas. Med vårt förslag om garantitillägg får en miljon pensionärer mer pengar i plånboken. Det handlar om respekt, uppger Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Frågan avgörs av Riksdagen i juni, enligt Socialdemokraterna finns det behov av ekonomiska förbättringar för pensionärerna, detta förslag är en del av att ge äldre en ålderdom i ekonomisk trygghet. Tre av fyra som påverkas av garantitillägget är dessutom kvinnor vilket bidrar till att minska pensionsgapet mellan män och kvinnor enligt (S).

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

liber_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
2020_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
connys
nrh
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider