defacto_pan2020
Foto: Norrtälje kommun

Nästan 3000 smittades under helgen

Över helgen har nästan 3000 stockholmare smittats med covid-19.

centrum_artikel

På måndagen meddelade Region Stockholm att 2900 personer i länet smittats med covid-19 mellan 5-8 mars. Utöver det har fyra avlidit med covid-19 sen 5/3. 361 patienter är i behov av sjukvård.
– Vi ser nu en smittökning på drygt fem procent mellan vecka 8 och vecka 9. Om fler invånare haft fler kontakter under sportlovet kommer det att visa sig i antalet konstaterat smittade inom ett par veckor. Det är nu 42 fler patienter den här tisdagen jämfört med föregående tisdag som har covid-19 och är i behov av sjukhusvård. Det gör att akutsjukhusen löpande ställer om vårdplatser till covid-19 vård. Alla som behöver akut och nödvändig vård kommer att få det och det är fortsatt viktigt att söka vård som vanligt vid akuta symtom, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Under hela vecka 9 var det 6678 personer vara smittade med covid-10, en ökning med drygt 300 personer jämfört med vecka 8. Lokala siffror för kommunerna kommer på torsdag efter lunch. Det brittiska muterade viruset har konstaterats i 60 procent av de diagnostiserade fallen.

connys_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

happyhomes_sommar2020
vardcentral_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider