sap_pan
Foto: Norrtälje kommun

Nästan 3000 smittades under helgen

Över helgen har nästan 3000 stockholmare smittats med covid-19.

På måndagen meddelade Region Stockholm att 2900 personer i länet smittats med covid-19 mellan 5-8 mars. Utöver det har fyra avlidit med covid-19 sen 5/3. 361 patienter är i behov av sjukvård.
– Vi ser nu en smittökning på drygt fem procent mellan vecka 8 och vecka 9. Om fler invånare haft fler kontakter under sportlovet kommer det att visa sig i antalet konstaterat smittade inom ett par veckor. Det är nu 42 fler patienter den här tisdagen jämfört med föregående tisdag som har covid-19 och är i behov av sjukhusvård. Det gör att akutsjukhusen löpande ställer om vårdplatser till covid-19 vård. Alla som behöver akut och nödvändig vård kommer att få det och det är fortsatt viktigt att söka vård som vanligt vid akuta symtom, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Under hela vecka 9 var det 6678 personer vara smittade med covid-10, en ökning med drygt 300 personer jämfört med vecka 8. Lokala siffror för kommunerna kommer på torsdag efter lunch. Det brittiska muterade viruset har konstaterats i 60 procent av de diagnostiserade fallen.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

mp_helsida_april
defacto_helsida
ewas_helsida
pantamera_avc_helsida
social_helsida
helsida_sfs

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
sfs_out
event_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider_social
centrum_sommar_outsider2022
nrh
connys
ewas_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
pantamera_out