center_pan21
Foto: Pressbild

Nästan 3000 arbetslösa i kommunen

Sedan i mars har antalet arbetslösa ökat med över 1000 personer.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om den ökande arbetslösheten i kommunen, nu är den nästan uppe i 3000 personer rapporterar SVT Stockholm.
– Vi pratar ju om 1000 personer som nu står utan arbete till följd av pandemin, så kommunen drabbas ju både av mindre skatteintäkter och på lång sikt av ökade kostnader för försörjningsstöd, säger Mikael Brant-Lundin, förvaltningschef på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Sigtuna, till SVT Stockholm

Det är den högsta nivån när det gäller arbetslöshet sedan 90-talet. Det mesta härleds till flyget och besöksnäringen som går på sparlåga. Arbetslösheten ökar med nästan 60 procent enligt Mikael Brant-Lundin.
– Sigtuna är tydligt och klart mer drabbat än den genomsnittliga kommunen och därför borde vi också få ett riktat stöd som hjälper oss och våra invånare, men än så länge har vi inte fått gehör för det, säger han enligt SVT Stockholm.

Sigtuna kommun begärde krisstöd av regeringen på 660 miljoner kronor i våras, det fick ingen gehör utan regeringen hänvisade till de insatser som redan satts igång där företag och personer som drabbats av arbetslöshet generellt kan söka.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

julmarknad_helsida
helsida_var2021
jul2021
koppar_helsida
centrum_helsida2020
dack-helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

2020_helsida
flygskola_helsida
defacto_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
oppethus_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider
mp-outsider
nrh
flygskolan_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
jul_outsider
koppar_outsider
centrum_sommar_out
julmarknad_outsider