defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Nästan 3000 arbetslösa i kommunen

Sedan i mars har antalet arbetslösa ökat med över 1000 personer.

fraga_liberalerna

märsta.nu har tidigare rapporterat om den ökande arbetslösheten i kommunen, nu är den nästan uppe i 3000 personer rapporterar SVT Stockholm.
– Vi pratar ju om 1000 personer som nu står utan arbete till följd av pandemin, så kommunen drabbas ju både av mindre skatteintäkter och på lång sikt av ökade kostnader för försörjningsstöd, säger Mikael Brant-Lundin, förvaltningschef på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Sigtuna, till SVT Stockholm

Det är den högsta nivån när det gäller arbetslöshet sedan 90-talet. Det mesta härleds till flyget och besöksnäringen som går på sparlåga. Arbetslösheten ökar med nästan 60 procent enligt Mikael Brant-Lundin.
– Sigtuna är tydligt och klart mer drabbat än den genomsnittliga kommunen och därför borde vi också få ett riktat stöd som hjälper oss och våra invånare, men än så länge har vi inte fått gehör för det, säger han enligt SVT Stockholm.

Sigtuna kommun begärde krisstöd av regeringen på 660 miljoner kronor i våras, det fick ingen gehör utan regeringen hänvisade till de insatser som redan satts igång där företag och personer som drabbats av arbetslöshet generellt kan söka.

speedy_vinter_helsida
connys_helsida
2020_helsida
meko_helsida
julen_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

centrum_helsida2020
manskold_helsida
happyhomes_sommar2020
kristina_helsida
helsida
defacto_helsida
kkdk_helsida
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
kristina_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
manskold_outsider
kkdk_outsider
outsider
julen_outsider
budget_outsider