moderat_sommar
Foto: Pressbild

Nästan 3000 arbetslösa i kommunen

Sedan i mars har antalet arbetslösa ökat med över 1000 personer.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om den ökande arbetslösheten i kommunen, nu är den nästan uppe i 3000 personer rapporterar SVT Stockholm.
– Vi pratar ju om 1000 personer som nu står utan arbete till följd av pandemin, så kommunen drabbas ju både av mindre skatteintäkter och på lång sikt av ökade kostnader för försörjningsstöd, säger Mikael Brant-Lundin, förvaltningschef på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Sigtuna, till SVT Stockholm

Det är den högsta nivån när det gäller arbetslöshet sedan 90-talet. Det mesta härleds till flyget och besöksnäringen som går på sparlåga. Arbetslösheten ökar med nästan 60 procent enligt Mikael Brant-Lundin.
– Sigtuna är tydligt och klart mer drabbat än den genomsnittliga kommunen och därför borde vi också få ett riktat stöd som hjälper oss och våra invånare, men än så länge har vi inte fått gehör för det, säger han enligt SVT Stockholm.

Sigtuna kommun begärde krisstöd av regeringen på 660 miljoner kronor i våras, det fick ingen gehör utan regeringen hänvisade till de insatser som redan satts igång där företag och personer som drabbats av arbetslöshet generellt kan söka.

Värmebölja drar in

Nyheter En ordentlig veckolång värmebölja drar in över kommunen och temperaturer över 25 grader väntas varje dag.

brobygget_helsida_valsta
helsida_sommarlov
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
sigtunahem_sokbostad
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
outsider_sommarlov
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider