defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Nästan 3000 arbetslösa i kommunen

Sedan i mars har antalet arbetslösa ökat med över 1000 personer.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om den ökande arbetslösheten i kommunen, nu är den nästan uppe i 3000 personer rapporterar SVT Stockholm.
– Vi pratar ju om 1000 personer som nu står utan arbete till följd av pandemin, så kommunen drabbas ju både av mindre skatteintäkter och på lång sikt av ökade kostnader för försörjningsstöd, säger Mikael Brant-Lundin, förvaltningschef på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Sigtuna, till SVT Stockholm

Det är den högsta nivån när det gäller arbetslöshet sedan 90-talet. Det mesta härleds till flyget och besöksnäringen som går på sparlåga. Arbetslösheten ökar med nästan 60 procent enligt Mikael Brant-Lundin.
– Sigtuna är tydligt och klart mer drabbat än den genomsnittliga kommunen och därför borde vi också få ett riktat stöd som hjälper oss och våra invånare, men än så länge har vi inte fått gehör för det, säger han enligt SVT Stockholm.

Sigtuna kommun begärde krisstöd av regeringen på 660 miljoner kronor i våras, det fick ingen gehör utan regeringen hänvisade till de insatser som redan satts igång där företag och personer som drabbats av arbetslöshet generellt kan söka.

vardcentral_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

dackskiftarna_helsida
defacto_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
rentawreck_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Moderaterna_helsida2021
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
connys
vardcentral_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider