panorama_centrum
Foto: Göteborg Energi

Nästan 200 fick laddplatsbidrag

Nästan 200 kommuninvånare fick bidrag för att installera laddplats, bäst i länet på att nyttja statligt stöd för laddplats är danderydsborna.

102 personer i kommunen fick bidrag förra året för att installera laddplats, totalt betaldes två miljoner ut till dessa personer uppger Newsworthy. Sigtunaborna hör till några av de sämsta i länet på att nyttja det statliga bidraget. Bäst är man i Danderyd dådet var tre gånger så högt stöd. Privatpersoner kan sedan 2021 göra avdrag på upp till 50 000 kronor för att installera laddbox för elbil i hemmet. Sigtuna hör dock till en av de främsta kommunerna på att tillhandahålla offentliga laddplatser.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
connys
nrh
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider