defacto_pan2020
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Nästan 1300 fler arbetslösa i sommar

Juli är till ända och arbetslösheten är nu nästan 1300 personer fler än vid samma tid förra året.

centrum_artikel

Effekterna av coronakrisen går nu att se allt tydligare, när arbetslösheten presenterades av Arbetsförmedlingen på måndagen står det klart att det är en ökad arbetslöshet på 1290 personer jämfört med vecka 31 förra året. Totalt är det 3150 personer som är öppet arbetslösa eller sökande i program. Det är även 28 fler än vecka 30. Arbetslösheten i procentuella siffror presenteras först om cirka en vecka. I riket är det 9,2 procents arbetslöshet.

dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
rentawreck_helsida
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

Moderaterna_helsida2021

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

speedy_vinter_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
rentawreck_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys