sommar
Foto: Daniel Iskander

Näst varmaste veckan på elva år

Förra veckan var den näst varmaste i kommunen på elva år med en medeltemperatur kring 19 grader.

marstakalaset_artikel

Det bjöds på tre mycket varma dagar förra veckan med temperaturer kring 30 grader. Nu visar det sig att vecka 23 var den näst varmaste veckan i kommunen på elva år enligt Newsworthy. Medeltemperaturen förra veckan var 19,1 grader, 2011 var den varmaste månaden sedan mätningarna startade 2008 med medeltemp kring 1 grader. Snittet för mätstationen som ligger på Arlanda är 14,9 grader. Kallaste veckan var 2009 med 10 grader.

kontor_thaifong

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sommar_centrum
arlanda_golf_juli

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

defacto_helsida
happyhomes_2019
marstakalas_helsida
sommar
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

sigtunavatten_standard
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

ica_valsta_choklad
nrh
sportfiske_sommar
defacto_outsider
colorama_april
connys
arlanda_golf_juli2_outsider