panorama_centrum
Arlandastad.Foto: Arlandastad Group

Närmare Training Academy för idrott och hälsa

Arlandastad Group som köpt upp mark i Arlandastad där golfbanan idag finns har kommit ett steg närmare att förverkliga ett Training Academy för svenskt idrott och hälsa.

I november förra året meddelade Arlandastad Group att de köper en del av Arlandastads Golfs mark för att bygga upp verksamhet för träning och hälsa där svensk idrott kan samlas. Nu har man fått positivt planbesked:
– Vi är oerhört glada att kommunen tagit ett viktigt steg på vägen att utveckla Arlandastad och Sigtuna Kommun. Vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med kommunen och idrottsverige i kommande planläggning av platsen som har potential att bli en given samlingsplats för svensk idrott. Visionen är olika typer av ytor som är anpassade för olika typer av idrott och hälsa, både inomhus- och utomhusidrotter. Men även en samlad plats för innovation som exempelvis ett centrum för utbildning, administration och idrottsmedicin, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

Sigtuna kommun är positiva till etableringen att skapa en hub för idrotten:
– Det är glädjande med en fortsatt positiv utveckling i Arlandastad och Sigtuna kommun. Dels ur ett tillgänglighetsperspektiv med en samlad hubb för idrotten, dels över möjligheten att stärka kommunens möjligheter till ökad hälsa och välmående. Idrottsverksamhet och föreningsliv för barn och ungdomar är viktiga pusselbitar där vi ser att en god hälsa under uppväxten skapar positiva vanor som följer med upp i vuxenlivet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna Kommun

Arlandastad Group köpte marken för 150 miljoner kronor, den är 490 000 kvadratmeter. Det är ett strategiskt bra läge nära Arlanda och E4:an.
– Vi har sedan en tid tillbaka fört goda dialoger med ett antal idrottsförbund där man ser att läget möjliggör en mer tillgänglig idrott – såväl inom Sverige som internationellt. Områdets storlek gör det även möjligt att satsa på en hubb för tekniska innovationer – gärna kopplade till idrott och hälsa, som ligger oss varmt om hjärtat, sa Dieter Sand CEO, Arlandastad Group, i november.

marinan_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

mp_helsida_april

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
connys_helsida
2020_helsida
ewas_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
marina_outsider
moderat_outsider