stationshusen
Foto: Danish Saroee

Närmare 1000 har nu vaccinerats

Vaccinationsgradern i kommunen ökade en aning förra veckan och nu har 2,7 procent fått sin första dos och en procent fått båda doserna.

centrum_artikel

997 personer i kommunen har fått sin första vaccindos fram till vecka 6 enligt siffror från Nationella vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt. Det motsvarar 2,7 procent av befolkningen. En procent har även fått dos 2. Vaccinationstakten minskar en aning i Regionen efter en ökning under vecka 5. 14 700 doser vaccin skickades ut under vecka 6 att jämföra med cirka 16 000 för vecka 5.

Målet att alla vuxna ska erbjudas vaccin till slutet på juni ser inte ut att förverkligas. Med den takt som nu råder så kommer enbart drygt var tionde stockholmare att vara vaccinerad med en dos i slutet av juni. Det skulle dröja fyra år i nuvarande takt innan målet nås, skriver Newsworthy. I veckan har vaccinering fortsatt i kommunens regi av anställda som arbetar inom omsorg, LSS eller kommer i kontakt med äldre.

meko_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
centrum_sommar_out
meko_outsider