moderater_pan_sommar
Foto: Danish Saroee

Närmare 1000 har nu vaccinerats

Vaccinationsgradern i kommunen ökade en aning förra veckan och nu har 2,7 procent fått sin första dos och en procent fått båda doserna.

centrum_artikel

997 personer i kommunen har fått sin första vaccindos fram till vecka 6 enligt siffror från Nationella vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt. Det motsvarar 2,7 procent av befolkningen. En procent har även fått dos 2. Vaccinationstakten minskar en aning i Regionen efter en ökning under vecka 5. 14 700 doser vaccin skickades ut under vecka 6 att jämföra med cirka 16 000 för vecka 5.

Målet att alla vuxna ska erbjudas vaccin till slutet på juni ser inte ut att förverkligas. Med den takt som nu råder så kommer enbart drygt var tionde stockholmare att vara vaccinerad med en dos i slutet av juni. Det skulle dröja fyra år i nuvarande takt innan målet nås, skriver Newsworthy. I veckan har vaccinering fortsatt i kommunens regi av anställda som arbetar inom omsorg, LSS eller kommer i kontakt med äldre.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

defacto_helsida
oppethus_helsida
mp_host_helsida
dack-helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

koppar_helsida
2020_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
jul2021
julmarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

koppar_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
flygskolan_outsider
dack-outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
jul_outsider
connys
julmarknad_outsider
nrh