panorama_centrum
Foto: Danish Saroee

Närmare 1000 har nu vaccinerats

Vaccinationsgradern i kommunen ökade en aning förra veckan och nu har 2,7 procent fått sin första dos och en procent fått båda doserna.

997 personer i kommunen har fått sin första vaccindos fram till vecka 6 enligt siffror från Nationella vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt. Det motsvarar 2,7 procent av befolkningen. En procent har även fått dos 2. Vaccinationstakten minskar en aning i Regionen efter en ökning under vecka 5. 14 700 doser vaccin skickades ut under vecka 6 att jämföra med cirka 16 000 för vecka 5.

Målet att alla vuxna ska erbjudas vaccin till slutet på juni ser inte ut att förverkligas. Med den takt som nu råder så kommer enbart drygt var tionde stockholmare att vara vaccinerad med en dos i slutet av juni. Det skulle dröja fyra år i nuvarande takt innan målet nås, skriver Newsworthy. I veckan har vaccinering fortsatt i kommunens regi av anställda som arbetar inom omsorg, LSS eller kommer i kontakt med äldre.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
2020_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
nrh
moderat_outsider