helsida_var2021
Foto: Danish Saroee

Närmare 1000 har nu vaccinerats

Vaccinationsgradern i kommunen ökade en aning förra veckan och nu har 2,7 procent fått sin första dos och en procent fått båda doserna.

centrum_artikel

997 personer i kommunen har fått sin första vaccindos fram till vecka 6 enligt siffror från Nationella vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt. Det motsvarar 2,7 procent av befolkningen. En procent har även fått dos 2. Vaccinationstakten minskar en aning i Regionen efter en ökning under vecka 5. 14 700 doser vaccin skickades ut under vecka 6 att jämföra med cirka 16 000 för vecka 5.

Målet att alla vuxna ska erbjudas vaccin till slutet på juni ser inte ut att förverkligas. Med den takt som nu råder så kommer enbart drygt var tionde stockholmare att vara vaccinerad med en dos i slutet av juni. Det skulle dröja fyra år i nuvarande takt innan målet nås, skriver Newsworthy. I veckan har vaccinering fortsatt i kommunens regi av anställda som arbetar inom omsorg, LSS eller kommer i kontakt med äldre.

rentawreck_helsida
vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
coronapandemin

20 000 vaccinationer om dagen

Nyheter Vaccineringen i Region Stockholm går nu i allt snabbare takt: - Vaccinationerna sker nu i allt högre takt. Omkring 20 000 doser vaccin används varje dag, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

sigtunastad_helsida
happyhomes_sommar2020
mp-helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
mp-outsider
connys
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
heat-out
sigtunastad_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
aftenbil_outsider