varumarke_defacto_sommar
Foto: Polisen/Arkiv

Narkotikadistributörer dömda – Fick tre månaders fängelse

Två personer som hanterade narkotika i distributionssyfte dömdes nyligen av Attunda tingsrätt till tre månader fängelse respektive villkorlig dom.

marstac_aug

Två märstabor i 20-årsåldern har dömts fr narkotikabrott till tre månaders fängelse samt villkorlig dom. Männen greps i samband med en fordonskontroll i Märsta 31:a december 2016. I bilen fanns narkotika, redlinepåsar och fem olika telefoner. Polisen genomförde sedan husrannsakan i både bil och hem och fann mer narkotika samt redlinepåsar.

Gick igenom telefoner
Via telefonerna har polisen kunnat lokalisera vittnen som sedan berättat att de köpt narkotika av de två tilltalade. Bland beslagen fanns cannabis, kokain och ecstasytabletter. I bilen innanför takklädseln fanns också portionsförpackad hasch och kokain. Rätten anser att de två tilltalade är kopplade till narkotikan och försäljningen via telefonerna och kontakter som skett med kunder.

Förekommer i belastningsregistret
De tilltalade förekommer sedan tidigare i belastningsregistret och har färska domar i bagaget. Men en av de tilltalade var endast 18 år vid tillfället för brottet vilket anses vara en förmildrande omständighet. Men eftersom varken skyddstillsyn eller ungdomstjänst haft inverkan på hans brottsbana så döms han till fängelse i tre månader. För den andre tilltalade anses det bättre med villkorlig dom och samhällstjänst på 120 timmar, om rätten valt fängelse istället så hade han dömts till fyra månader.

marknad_steninge
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

happy_homes_sommar
banner_december
defacto_panorama_boka_mote
magget_dejt
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sexuella trakasserier i kommunhuset

Nyheter Ett ärende gällande sexuella trakasserier finns i Sigtuna kommun rapporterar Dagens Nyheter: - Sexuella trakasserier anmäls annars väldigt sällan. Vissa viftar bara bort om de får en klapp i ändan medan andra upplever starkt obehag. Nu har vi uppdaterat våra rutiner kring sexuella trakasserier och ska lägga ut dem på vårt intranät, säger Bengt Palmgren, HR-chef i Sigtuna kommun, till DN.

frisyr2018
matcher_skanela
julgranshamtning
blackfriday
lindvagen27
vidargatan7
agy2
borg
Norra Redovisningshuset
vanster_mote
nfc_vinter
jul2018
slutstation
standard
cricketklubben
connys
lions_standard
solrosvagen28
jul2018
colorama_jan