februari
Foto: Polisen/Arkiv

Narkotikadistributörer dömda – Fick tre månaders fängelse

Två personer som hanterade narkotika i distributionssyfte dömdes nyligen av Attunda tingsrätt till tre månader fängelse respektive villkorlig dom.

Två märstabor i 20-årsåldern har dömts fr narkotikabrott till tre månaders fängelse samt villkorlig dom. Männen greps i samband med en fordonskontroll i Märsta 31:a december 2016. I bilen fanns narkotika, redlinepåsar och fem olika telefoner. Polisen genomförde sedan husrannsakan i både bil och hem och fann mer narkotika samt redlinepåsar.

Gick igenom telefoner
Via telefonerna har polisen kunnat lokalisera vittnen som sedan berättat att de köpt narkotika av de två tilltalade. Bland beslagen fanns cannabis, kokain och ecstasytabletter. I bilen innanför takklädseln fanns också portionsförpackad hasch och kokain. Rätten anser att de två tilltalade är kopplade till narkotikan och försäljningen via telefonerna och kontakter som skett med kunder.

Förekommer i belastningsregistret
De tilltalade förekommer sedan tidigare i belastningsregistret och har färska domar i bagaget. Men en av de tilltalade var endast 18 år vid tillfället för brottet vilket anses vara en förmildrande omständighet. Men eftersom varken skyddstillsyn eller ungdomstjänst haft inverkan på hans brottsbana så döms han till fängelse i tre månader. För den andre tilltalade anses det bättre med villkorlig dom och samhällstjänst på 120 timmar, om rätten valt fängelse istället så hade han dömts till fyra månader.

uppdaterad Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

foretagarlunch
februari
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

aretsforetag

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

forskontor

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

vuxentutbildning
objekt2
matcher_skanela
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
Norra Redovisningshuset
objekt3
nfc_vinter
veterankraft_standard
outsider_defacto
sangensemble
sigtunavatten_standard
standard_start
objekt4
standard