varumarke_defacto_sommar
Foto: Polisen/Arkiv

Narkotikadistributörer dömda – Fick tre månaders fängelse

Två personer som hanterade narkotika i distributionssyfte dömdes nyligen av Attunda tingsrätt till tre månader fängelse respektive villkorlig dom.

marstac_aug

Två märstabor i 20-årsåldern har dömts fr narkotikabrott till tre månaders fängelse samt villkorlig dom. Männen greps i samband med en fordonskontroll i Märsta 31:a december 2016. I bilen fanns narkotika, redlinepåsar och fem olika telefoner. Polisen genomförde sedan husrannsakan i både bil och hem och fann mer narkotika samt redlinepåsar.

Gick igenom telefoner
Via telefonerna har polisen kunnat lokalisera vittnen som sedan berättat att de köpt narkotika av de två tilltalade. Bland beslagen fanns cannabis, kokain och ecstasytabletter. I bilen innanför takklädseln fanns också portionsförpackad hasch och kokain. Rätten anser att de två tilltalade är kopplade till narkotikan och försäljningen via telefonerna och kontakter som skett med kunder.

Förekommer i belastningsregistret
De tilltalade förekommer sedan tidigare i belastningsregistret och har färska domar i bagaget. Men en av de tilltalade var endast 18 år vid tillfället för brottet vilket anses vara en förmildrande omständighet. Men eftersom varken skyddstillsyn eller ungdomstjänst haft inverkan på hans brottsbana så döms han till fängelse i tre månader. För den andre tilltalade anses det bättre med villkorlig dom och samhällstjänst på 120 timmar, om rätten valt fängelse istället så hade han dömts till fyra månader.

happy_homes_sommar

Större gösar i Mälaren

Nyheter Fler och större gösar fisks upp från Mälaren: - Alla fiskevårdande åtgärder med små medel ger ju reslutat. Det här var ett liten åtgärd som gett enormt gensvar, säger yrkesfiskaren Per Vidlund till SVT.

extra

Ökning av villainbrott i kommunen

Nyheter Villainbrotten i kommunen ökade med 66 procent det senaste året, det visar siffror från Villaägarnas Riksförbund: - Att internationella ligor etablerar sig i Sverige är en oroande utveckling. Regeringen och polisen måste prioritera att vända inbrottstrenden varaktigt, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund i ett pressmeddelande.

forskontor
defacto_panorama_boka_mote
extra

Märstabo misstänks för kidnappning

Nyheter En 20-årig märstabo sitter häktad misstänkt för att ha hållit en man fången i flera dygn. – Jag kommenterar ingenting om utredningsläget, men två personer sitter häktade för människorov, säger åklagaren Ewa Tvengström.

extra

Flest politikeravhopp i Sigtuna

Politik Sigtuna kommun är den kommun där flest folkvalda hoppat av sitt uppdrag rapporterar P4 Stockholm: - Jag gick in i den berömda väggen till slut. Jag ska inte säga att det var bara politiken som gjorde det, utan det är alltid många bäckar små, säger moderatpolitikern Maria Rosén.

Satsning på hälsoinformatörer ska förebygga sjukdomar bland kommuninvånare

Nyheter Satsningen på hälsoinformatörer i kommunen går vidare och nu hr 16 personer rekryterats: - Förhoppningen är att hälsoinformatörerna blir en permanent och naturlig del i kommunens hälsofrämjande arbete precis som den har blivit i Botkyrka, säger Kerstin Alksten, utvecklingsstrateg i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Uppdrag Granskning i Märsta

(S): Inga fel om Bure Äng

Politik Soppan kring markanvisningen av Bure Äng till Sigtuna Bo AB går vidare. Socialdemokraterna hävdar allt jämt att inget fel begåtts medan Moderaterna vidhåller att den dåvarande socialdemokratiska ledningen lovat företaget exklusivitet på marken.

dogranch
connys
Frisyr – Standard
standard
Norra Redovisningshuset
cricketklubben
korsbarsvagen1
korpentraning
borg
lions_standard
lillabjorn5
standard
oriongatan174
Festspecialisten – Standard
matcher_skanela
sbrf2
standard_ridskola