bovard_sh
WE Sigtuna besökte NäringslivslunchenFoto: Sigtuna kommun
Annika Bröms på Svenskt Näringsliv berättade om företagares svar på undersökningenFoto: Sigtuna kommun

Näringslivslunch i Kulturlänken

Kommunen tappar i olika näringslivsrankingar men i samband med näringslivslunchen som hölls på tisdagen framkom en bild om lönsamma företag med potential för mer.

rosta_sigtuna2

Sigtuna kommun höll näringslivslunch på tisdagen, medverkade gjorde bland annat Årets Gym WE Sigtuna med Jonas Eriksson, Niklas wikegård och Sara Lindén. De berättade om sin verksamhet för att inspirera andra företagare under träffen.

”Viktigt att kommunen hjälper till”
Svenskt Näringsliv fanns på plats i form av regionchefen Annika Bröms som berättade om den undersökning bland företag som gjorts:
– Bra företagsklimat behövs eftersom det skapar välfärd. Vi har frågat hur nöjda företagarna är med kontakterna med kommunen. De flesta kontakterna gäller kontroll, tillsyn eller tillstånd och här är det viktigt att kommunen hjälper företagen att göra rätt direkt, inte kommer med pekpinnar i efterhand, sa Annika Bröms.

Bakom de bästa
Sigtuna kommun får betyget 3,4 på en skala av 1-6. Det är inte dåligt men sämre än de bästa kommunerna som ligger över 4. Viktiga branscher för kommunen är logistiken kring Arlanda och Besöksnäringen.
– Företagen överlag mår bra och växer. De senaste åren har företagen haft en något högre tillväxt än riket i stort, men inte mycket högre. Med det utmärkta läge som kommunen har borde vi kunna bättre. Nyföretagandet är bra och även lönsamheten i stort, kommenterar Mathias Forsberg, näringslivschef.

nationaldag_helsida

Framåt för näringslivet i kommunen

Näringsliv Näringslivet i Sigtuna kommun har förbättrats en aning enligt en enkätundersökning som Svenskt Näringsliv gjort: - Sigtuna kommun har varit tydliga i sin ambition att förbättra det lokala företagsklimatet. Det återspeglar sig i vår undersökning, kommenterar Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

oppning_helsida

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

moderaternamaj

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

v_eu_helsida

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

nationaldag_helsida
mp_eu
eu_sap
varfest_helsida
bonava_maj_helsida

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

sap_outsider_eu
nationaldag_out
oppning_outsider
sh_oppet
v_eu
nrh
fme_outsider
moderaterna_maj_outsider
ridskola2019_outsider
sh_bovard_out
mp_eu_outsider
rosta_sigtuna
connys
colorama_april
bonava_maj_outsider
defacto_outsider