banner_moderaterna
WE Sigtuna besökte NäringslivslunchenFoto: Sigtuna kommun
Annika Bröms på Svenskt Näringsliv berättade om företagares svar på undersökningenFoto: Sigtuna kommun

Näringslivslunch i Kulturlänken

Kommunen tappar i olika näringslivsrankingar men i samband med näringslivslunchen som hölls på tisdagen framkom en bild om lönsamma företag med potential för mer.

banner_moderaterna_artikel

Sigtuna kommun höll näringslivslunch på tisdagen, medverkade gjorde bland annat Årets Gym WE Sigtuna med Jonas Eriksson, Niklas wikegård och Sara Lindén. De berättade om sin verksamhet för att inspirera andra företagare under träffen.

”Viktigt att kommunen hjälper till”
Svenskt Näringsliv fanns på plats i form av regionchefen Annika Bröms som berättade om den undersökning bland företag som gjorts:
– Bra företagsklimat behövs eftersom det skapar välfärd. Vi har frågat hur nöjda företagarna är med kontakterna med kommunen. De flesta kontakterna gäller kontroll, tillsyn eller tillstånd och här är det viktigt att kommunen hjälper företagen att göra rätt direkt, inte kommer med pekpinnar i efterhand, sa Annika Bröms.

Bakom de bästa
Sigtuna kommun får betyget 3,4 på en skala av 1-6. Det är inte dåligt men sämre än de bästa kommunerna som ligger över 4. Viktiga branscher för kommunen är logistiken kring Arlanda och Besöksnäringen.
– Företagen överlag mår bra och växer. De senaste åren har företagen haft en något högre tillväxt än riket i stort, men inte mycket högre. Med det utmärkta läge som kommunen har borde vi kunna bättre. Nyföretagandet är bra och även lönsamheten i stort, kommenterar Mathias Forsberg, näringslivschef.

ABS Wheels går med i ledande branschförening

Näringsliv Märstaföretaget ABS Wheels har gått med i branschorganisationen Sveriges fordonsverkstäders förening: - Att ABS Wheels nu vill att alla sina återförsäljare ansluter sig för att öka tryggheten för fordonsägare är fantastiskt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening

sap_valet2018
happy_homes_juli

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

steningeslottsommar

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset
centerpartiet_helsida_ett
sportfiskebanner2

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider