center_pan21
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Nära nio av tio över 65 har vaccinerats

Nästan nio av tio över 65 år har påbörjat vaccineringen mot covid-19.

I en sammanställning från Region Stockholm framgår att nästan 9 av 10, 86 procent, över 65 år i kommunen inlett vaccinering mot covid-19. Sigtuna ligger dock i nedre delen av andelen vaccinerade över 65 vilket beror på att befolkningen en av de yngsta i länet.
– Även om vi nu ser att vaccinationen går i lite olika takt i olika områden så får vi ändå säga att de olika kommunerna och stadsdelsområdena pendlar mellan bra och fantastiskt bra. Vi är givetvis inte nöjda utan fortsätter att arbeta med en rad olika insatser för att alla invånare ska ha lika möjlighet att ta till sig korrekt information för att kunna ta ställning till erbjudandet om vaccination. Ju fler som vaccinerar sig så fort som möjligt desto fortare kan vi få ner smittspridning och antalet patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård, säger vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

 

mp_host_helsida
julmarknad_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

centrum_helsida2020
valsta-jul_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
jul2021

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
valsta_jul_outsider
mp-outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
stationshusen_out
swedol_outsider
jul_outsider