center_pan21
Foto: Pressbild/Transportföretagen

Nära 900 000 reste via Arlanda

Två av tre resenärer må vara borta jämfört med sommaren 2019 men siffrorna för juli var ändå ett stort kliv framåt för flygresandet via Arlanda.

centrum_artikel

Arlandas katastrofsiffror under pandemin där 9 av 10 resenärer var borta är nu på väg att bli förbättras. Under juli var det 882 000 som reste via Arlanda, det innebär att man ligger cirka 67 procent under juli 2019. Det vill säga två av tre resenärer är borta jämfört med normalläget före pandemin. Jämfört med juli förra året så ökade trafiken med hela 180 procent enligt Swedavia.
– Flygtrafiken fortsätter att återhämta sig och för första gången sedan februari 2020 så hade Swedavias flygplatser under juli åter över en miljon resenärer under en enskild månad. Några av våra flygplatser hade under månaden som gick fått tillbaka drygt hälften av resenärstalen jämfört med före pandemin. Även om ljuspunkterna är många så är resandet ännu kraftigt präglat av pandemin och vi är totalt sett fortfarande långt ifrån ett nytt normalläge med drygt 60 procent färre passagerare under jämfört med 2019, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Nästan 730 000 reste utrikes vilket är en ökning jämfört med förra året på 222 procent. 153 000 flög inrikes, en ökning med 71 procent. Antalet landningar i linjefart och charter uppgick till 4190 stycken vilket är plus 85 procent. Hittills i år har 17 276 plan landat exklusive frakt och privatflyg.

centrum_helsida2020

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
2020_helsida
defacto_helsida
bostad_helsida

Snap-on etablerar i Arlandastad

Näringsliv Snap-on etablerar genom konceptet Car-o-Liner i Arlandastad: - Car-O-Liner sökte ett sammanhang med möjlighet till samarbete och en plats som ligger strategiskt rätt. Här hittade vi rätt förutsättningar för oss att nå vår målgrupp och våra kunder. Vi är dessutom redan en etablerad samarbetspartner och leverantör av teknisk utbildning till flera av de varumärken som finns här, säger Anna Nilsson, Manager Academy, Snap-on Equipment.

connys_helsida
mp_host_helsida
vaccin

Ryanair lanserar 23:e linjen från Arlanda

Näringsliv Ryanair som redan lanserat 22 linjer varav två inrikes från Arlanda meddelar att man även ska flyga Arlanda-Skellefteå.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
mp-outsider
connys
bostad_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
vaccin-outsider
swedol_outsider