defacto_pan2020

Nära 20 000 läste märsta.nu på måndagen

Nästan 20 000 besökte märsta.nu under den händelserika måndagen: - Det var ett högtryck hela dagen och kommuninvånarna vände sig till oss för att få reda på vad som hände, säger chefredaktören Daniel Iskandar.

centrum_artikel

Måndagens händelser lockade cirka 19 000 läsare till märsta.nu. märsta.nu var en av få medier som kunde lokalisera mordplatsen till Märsta båtklubb tack vare tips från läsare:
– Vi har en fantastisk kontakt med er läsare och denna gång var den en läsare som vägledde oss till platsen som låg avlägset och var svårlokaliserad, berättar Daniel Iskander, chefredaktör.

Utöver 19 000 unika besök så var det nästan tre besök per användas under dagen, då det totalt räknades in över 100 000 sessioner:
– När det händer saker på byn så är vi där och rapporterar så kommuninvånarna kan ta del av viktig samhällsinformation ur ett lokalt perspektiv, fortsätter Iskandar.

Trafiken är inte en tillfällighet för märsta.nu, den har ökat konstant sedan flera år tillbaka.
– Vi har en stadig skara läsare på mellan 25-30 000 användare i veckan. märsta.nu är en naturlig kanal för kommuninvånare dagligen och det det behovet kommer redaktionen fortsätta tillgodose även framöver.

Nya lanseringar på märsta.nu skedde i höstas med märsta.nu/Bostad där fastighetsaffärer och bostadsnyheter finns dagligen.
– Bostadssajten har varit en succé med över 500 besök per dag som vill läsa om affärer och bostäder, säger Iskandar.

För annonsörerna innebär exponering på märsta.nu att man varje vecka når minst 25 000 kommuninvånare som gjort ett aktivt val att ta del av lokala nyheter. Exponering och klick för annonser är ett framgångsrecept för att öka sin omsättning som företagare i kommunen.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
sigtunastad_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

speedy_vinter_helsida
Moderaterna_helsida2021
rentawreck_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

connys_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

vardcentral_helsida

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
connys
vardcentral_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider