panorama_centrum
Foto: Privat/Facebook

Namninsamling för att rädda bygdegården

Nu har en namninsamling startat för att rädda Odensala bygdegård.

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om Odensala bygdegård som odensalabor menar förfaller sedan en ny bollhall invigdes. Enligt tidningsrapportering från 2017 skulle Bygdegården bevaras. Men inget har gjorts med den sedan dess och odensalabor har åtagit sig att köpa loss den och rusta upp.

Kommunen är fastighetsägare och där ser man över vad som kommer hända med gården i ett större perspektiv. Nu har dock en namninsamling startats upp eftersom man anser att beskedet från kommunen är otydliga och att det inte finns något som talar för att bygdegården ska rustas upp eller bevaras. Namninsamlingen kommer att skickas in till kommunen.

mp_helsida_april

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

liber_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

helsida
2020_helsida

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

nationaldag_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
logistik_sigtuna_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
nationaldag_out
connys
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
outsider
mp_outsider2022