arlandagk_panorama

Muslimsk församling vill bygga moské

Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

centrum_pask

Ahmadiyya Muslimska samfundet i Sverige har sedan tidigare två moskéer i landet, en i Malmö och en i Göteborg. I Stockholm finns ett församlingshus i Spånga men man vill gärna uppföra en moské i stockholmsområdet. Därför har man skrivit ett brev till kommundirektör Christer Wikström för att träffa honom och se över möjligheterna för mark. Sedan tidigare har Islamiska Kulturföreningen i Märsta visat intresse för att uppföra en moské i kommunen.

Ahmadiyya har 232 medlemmar i Stockholm. Moskén ska enligt skrivelsen finansieras av medlemmarna. Anledningen till att man vill bygga en moské är för att medlemsantalet växer och man vill ha en plats för både andliga, sociala och fysiska aktiviteter. Nasirmoskén i Göteborg är landets första moské och invigdes redan 1976.

centrum_pask_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

valsta_utveckling
logistik_utbildning

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

happyhomes_2019
fme_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

defacto_helsida
colorama_april2

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

sigtunavatten_standard
bonava_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

ridskola2019_outsider
valsta_utveckling_2
colorama_april
defacto_outsider
fme_outsider
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
sh_oppet