banner_moderaterna

Muslimsk församling vill bygga moské

Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

banner_moderaterna_artikel

Ahmadiyya Muslimska samfundet i Sverige har sedan tidigare två moskéer i landet, en i Malmö och en i Göteborg. I Stockholm finns ett församlingshus i Spånga men man vill gärna uppföra en moské i stockholmsområdet. Därför har man skrivit ett brev till kommundirektör Christer Wikström för att träffa honom och se över möjligheterna för mark. Sedan tidigare har Islamiska Kulturföreningen i Märsta visat intresse för att uppföra en moské i kommunen.

Ahmadiyya har 232 medlemmar i Stockholm. Moskén ska enligt skrivelsen finansieras av medlemmarna. Anledningen till att man vill bygga en moské är för att medlemsantalet växer och man vill ha en plats för både andliga, sociala och fysiska aktiviteter. Nasirmoskén i Göteborg är landets första moské och invigdes redan 1976.

sap_valet2018
happy_homes_juli
steningeslottsommar
theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset
valet2018

(S)-veteranen: Skandalöst beteende av Lundqvist

Politik Lars-Erik Kalles, socialdemokratisk veteran från både Sigtuna och Stockholm är mycket kritisk till både David Lundqvists agerande på nätet och att ingen inom partiet stoppar honom: - Hans agerande är så långt ifrån hur en förtroendevald revisor ska uppträda som man kan komma, säger Lars-Erik Kalles till märsta.nu

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
forskontor
sd_val2018
sfs_outsider