defacto_pan

Muslimsk församling vill bygga moské

Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

Ahmadiyya Muslimska samfundet i Sverige har sedan tidigare två moskéer i landet, en i Malmö och en i Göteborg. I Stockholm finns ett församlingshus i Spånga men man vill gärna uppföra en moské i stockholmsområdet. Därför har man skrivit ett brev till kommundirektör Christer Wikström för att träffa honom och se över möjligheterna för mark. Sedan tidigare har Islamiska Kulturföreningen i Märsta visat intresse för att uppföra en moské i kommunen.

Ahmadiyya har 232 medlemmar i Stockholm. Moskén ska enligt skrivelsen finansieras av medlemmarna. Anledningen till att man vill bygga en moské är för att medlemsantalet växer och man vill ha en plats för både andliga, sociala och fysiska aktiviteter. Nasirmoskén i Göteborg är landets första moské och invigdes redan 1976.

valet2018

Rödgrönt samarbete i opposition

Politik De rödgröna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har enats om ett valtekniskt samarbete i opposition för den kommande mandatperioden: - I de flesta kommuner gör man liknande överenskommelser för att få till en likvärdig påverkansmöjlighet och insyn i nämnder och styrelser. Rent politiskt jobbar socialdemokraterna för att få ut sin politik till väljarna genom att lägga fram egna förslag, säger Marie Axelson (S), tjänstledigt oppositionsråd.

hostlov_sigtuna

Eddaskolan med i landets största kemiexperiment

Ung & Student Klas 3B på Eddaskolan var med på Kemins dag förra veckan: - Vi lärde oss hur man ska tänka när man tillverkar läkemedel eftersom matsmältningsorganen har olika pH - magen är sur och tarmen är basisk, berättar klassläraren Katarina Stenman.

happy_homes_juli
centrumbanner
defacto_host2018
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

komvuxq3_4
objekt2
objekt4
sbrf_sep
objekt3
outsider
connys
sportfiske_banner
nrh_sigtuna
sigtunavatten_standard