defacto_pan

Muslimsk församling vill bygga moské

Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

Ahmadiyya Muslimska samfundet i Sverige har sedan tidigare två moskéer i landet, en i Malmö och en i Göteborg. I Stockholm finns ett församlingshus i Spånga men man vill gärna uppföra en moské i stockholmsområdet. Därför har man skrivit ett brev till kommundirektör Christer Wikström för att träffa honom och se över möjligheterna för mark. Sedan tidigare har Islamiska Kulturföreningen i Märsta visat intresse för att uppföra en moské i kommunen.

Ahmadiyya har 232 medlemmar i Stockholm. Moskén ska enligt skrivelsen finansieras av medlemmarna. Anledningen till att man vill bygga en moské är för att medlemsantalet växer och man vill ha en plats för både andliga, sociala och fysiska aktiviteter. Nasirmoskén i Göteborg är landets första moské och invigdes redan 1976.

sigtunavatten_standard

Politiker: Trygghetscentret ska öka servicen

Politik Trygghetscentret ska även ge ökad service i och med det centrala läget och kortare kontaktvägar till kommun och myndigheter: - Vi har också stora förhoppningar att invånarna kommer uppleva ökad service genom det centrala läget och lättillgängligheten. Att känna sig trygg ger frihet och är grundläggande för invånarna och vi lovar fortsätta arbetet med satsningen ”Trygga Sigtuna”, uppger den alliansledda kommunledningen i ett uttalande.

sigtuna_funkis
frisyr_december

Besvärligt väglag i trafiken

Notiser Det råder i praktiken ishalka i hela vägnätet i kommunen, detta efter gårdagens sjunkande temperatur i kombination med underkylt regn.

outsider

Bättre läge för Arlanda idag

Notiser Läget i flygtrafiken på torsdagen är bättre än i onsdags kväll då två av tre banor stängdes ner: - Det ser betydligt bättre ut idag. Vi har två banor öppna men vi räknar med att flygen kan ha 15 minuters förseningar, säger Åsa Öhman pressansvarig på Swedavia till SVT Stockholm.

korpen_jan-feb

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

connys
banner_trerosor
nrh
funkis_2