moderater_pan_sommar
Foto: Street view/Google

Museet följde inte covidlagen

Sigtuna Museum fick anmärkning av Länsstyrelsen vid inspektion i mitten av maj.

centrum_artikel

Länsstyrelsen gjorde en inspektion kring hur Sigtuna museum följde covidlagen 19:e maj rapporterar UNT.se. Museet fick då anmärkningar gällande bristande skyltning över hur många som får vistas i lokalen samt hur man räknat ur hur många som får vistas i lokalerna. Det ska också finnas dokumentation så att personal kan visa upp den vid en tillsynd.

Länsstyrelsen gav Sigtuna museum uppmaning om frivillig rättelse. Man ska också flytta isär eller stänga av vissa sittmöbler rapporterar tidningen så att besökare kan hålla ett säkert avstånd till varandra.

centrum_helsida2020
mp_host_helsida
2020_helsida
dack-helsida

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

connys_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

bostad_helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
helsida_var2021
vaccin

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
vaccin-outsider
centrum_sommar_out
nrh
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
connys