liber_pan_sommar
Personal hos Air Leap bär munskyddFoto: Air Leap/Pressbild

Munskydd ska bäras på Arlanda

Swedavia rekommenderar resenärer eller andra besökare till Arlanda att bära munskydd.

centrum_artikel

På måndag 6 juli börjar rekommendationerna om munskydd på Arlanda träda i kraft rapporterar SVT Nyheter. Det handlar om att anpassa till säkerhetskontroll från den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA.
-Det finns en förväntan om att människor ska bära munskydd på flygplatser, inte minst internationellt. Det krävs dessutom på de flesta flygplan i dag, uppger Lovisa Ernestam vid Swedavias presstjänst för SVT Nyheter.

Om man inte bär munskydd så blir man inte avvisad men flygplatspersonal kommer informera om var man kan köpa dem på flygplatsen. Personal som arbetar med resenärsnära kontakt har som krav att bära munskydd.

Sedan tidigare har flera flygbolag som krav att man ska bära munskydd som resenär och även kabinpersonal bär munskydd, bland annat SAS, Norwegian och Air Leap.

liber_sommar_helsida
mp-helsida
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

defacto_helsida

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

brobygget_night
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

rentawreck_helsida
helsida_var2021
2020_helsida
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

brobygget_day
ungsatsning

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
brobygget_day_out
brobygget_night_out
swedol_outsider
rentawreck_outsider
ungsatsning-outsider
ridskola_2020_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
aftenbil_outsider