defacto_pan2020

Munskydd införs i kollektivtrafik på vardagar

Munskydd blir krav i kollektivtrafiken efter nya riktlinjer förra veckan.

centrum_artikel

I fredags kom Folkhälsomyndigheten med nya rekommendationer för att minska smittspridning av covid-19. Bland dessa fanns dels att kommunerna ska stänga ner all icke-nödvändig verksamhet, som simhallar. Med anledning av det beslutet stängde bland annat Sigtuna ner ishallar och hallar.

Krav på munskydd kommer även att införas i kollektivtrafiken i och med att många återgår till arbete och skola 7 januari. En ny nationell riktlinje om användning av munskydd i kollektivtrafiken på vardagar ska tas fram, liksom en vägledning för användning av munskydd utanför vård och omsorg. Företag som driver kollektivtrafik kommer att behöva informera sina resenärer om kravet samt tillhandahålla gratis till de resenärer som inte har med sig eget. Störst behov finns i storstadsområdena.

Läs mer om nya riktlinjerna här

meko_helsida
connys_helsida
januari_helsida
prima_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

connys
moderat_outsider_jan
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out
prima_outsider