defacto_pan2020

Munskydd införs i kollektivtrafik på vardagar

Munskydd blir krav i kollektivtrafiken efter nya riktlinjer förra veckan.

centrum_artikel

I fredags kom Folkhälsomyndigheten med nya rekommendationer för att minska smittspridning av covid-19. Bland dessa fanns dels att kommunerna ska stänga ner all icke-nödvändig verksamhet, som simhallar. Med anledning av det beslutet stängde bland annat Sigtuna ner ishallar och hallar.

Krav på munskydd kommer även att införas i kollektivtrafiken i och med att många återgår till arbete och skola 7 januari. En ny nationell riktlinje om användning av munskydd i kollektivtrafiken på vardagar ska tas fram, liksom en vägledning för användning av munskydd utanför vård och omsorg. Företag som driver kollektivtrafik kommer att behöva informera sina resenärer om kravet samt tillhandahålla gratis till de resenärer som inte har med sig eget. Störst behov finns i storstadsområdena.

Läs mer om nya riktlinjerna här

Moderaterna_helsida2021
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
rentawreck_helsida
ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

vardcentral_helsida

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
rentawreck_outsider
sigtunastad_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider