defacto_pan2020
Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M)Foto: Pressbild/Moderaterna

Munskydd i kollektivtrafiken införs om en vecka

Rekommendationerna om munskydd i kollektivtrafiken träder i kraft 7:e januari.

centrum_artikel

Om drygt tio dagar träder rekommendation om munskydd i kraft i kollektivtrafiken. 7:e januari börjar det gälla i rusningstrafik när du reser med SL-trafiken. Rusningstrafiken är normalt vardagar mellan klockan 6-9 och 15-18. Under helger behöver man inte ha munskydd. SL uppmanar resenärer att aldrig gå ombord om det är fullt och att du som resenär är skyldig att följa personalens uppmaning, även om du blir ombedd att vänta in nästa buss. Förare kan välja att låsa dörrar och skylta om bussen till ”fullt”. Därmed sker inget insläpp.
– Detta är en välkommen helomvändning. För mig har munskydd i exempelvis rusningstrafik, liksom i andra sammanhang där det finns risk för trängsel eller är svårt att hålla avstånd, varit en självklarhet sedan länge. Jag väckte också frågetecken om Sveriges hållning i munskyddsfrågan redan i somras, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M).

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
meko_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
connys_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out