moderaterna_panorama
Munkholmsbadet

Parkeringsförbud vid Munkholmsbadet

Efter kaos på Munkholmens badplats har kommunen beslutat att införa parkeringsförbud på vägarna närmast badplatsen.

SVT Stockholm rapporterar det införs parkeringsförbud på vägarna som leder till Munkholmsbadet. Detta på grund av att räddningspersonal inte kunnat ta sig fram, nu råder ett parkeringsförbud resten av sommaren fram till i slutet av september.
– De friluftsbad som vi har i kommunen har blivit hårt ansträngda, säger Mats Weibull (M), ordförande i bygg- och miljönämnden, till SVT.

Sigtuna kommun skriver på sin hemsida att beslutet är tidsbegränsat, på själva parkeringsplatsen kan man parkera om det sker enligt gällande parkeringsregler.
– De vägar som berörs är delar av Munkholmsvägen, Kung Olofs väg och Skeppsholmsvägen. Vänligen respektera det skyltade förbudet att parkera och tänk på att det enligt trafikförordningen är förbjudet att stanna och parkera i terräng, skriver Sigtuna kommun på sin hemsida.

defacto_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
ewas_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

marinan_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
mp_outsider2022
swedol_outsider
ewas_outsider
marina_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider