defacto_panorama_mustasch
Foto: Pressbild/MTR

MTR trafikerar nu pendeln

Sedan 11:e december är det MTR som trafikerar pendeltågstrafiken i Stockholms län.

I en upphandling vann MTR entreprenaden att köra pendeltågstrafik för Stockholms läns landsting. Tidigare var det Stockholmståg som satt på avtalet. Avtalet som sträcker sig tio år överklagades av SJ men vann laga kraft tidigare i år.

Det är värt ca 30 miljarder kronor om det även förlängs med ytterligare fyra år. Målet enligt MTR är att andelen nöjda resenärer ska öka från dagens 72 procent till 80 procent. Man ska också få fler att köpa biljett samt att samtliga resenärers biljetter visiteras eller valideras.

Inom överenskommelsen med Trafikförvaltningen på Stockholms läns landsting ingår en uppfräschning av perronger och stationer. 87 miljoner påstötningar sker i pendeltågstrafiken varje år, punktligheten är 92 procent. MTR kommer under 2017 och 2018 att genomföra insatser för att förbättra resenärsmiljön och öka trivsel och trygghet.

ica_oktober
sigtunavatten_standard
fme_oktober
centrum_host_helsida
happyhomes_2019
greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

colorama_april2
nrh
greeknight_outsider
connys