defacto_pan
Foto: Insändarbild/Tore Näsman

MSB manar till försiktighet i torkan

Det råder eldningsförbud för hela Stockholms län och den kommande prognosen visar fortsatt torka vilket har fått Myndigheten för samhällskydd och beredskap att mana allmänheten till försiktighet.

Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB, manar allmänheten till försiktighet med anledning av den extremt stora brandrisken som finns i hela Stockholms län och Sigtuna kommun bland annat. Det är sedan drygt en vecka eldningsförbud utfärdat på grund av rådande väderläge med höga temperaturer och torrt i skog och mark .

Prognosen tyder även på att brandrisken förvärras framöver.
– Det fina varma vädret lockar till utevistelse men tänk på att en brand i skog och mark kan startas av flera olika orsaker, inte bara av grillning och eldning. Även cigarettfimpar och små gnistor från exempelvis röjsåg kan antända den torra vegetationen, säger Leif Sandahl vid MSB, i ett pressmeddelande.

Privatpersoner ska följa de regler som gäller där man vistas, med information om eldningsförbud på kommuner eller länsstyrelsers hemsidor. Det kan skilja sig åt i landet var det är utfärdat eldningsförbud. SMHI har sen en tid tillbaka gått ut med ”risk för skogsbrand”. Det har även brunnit på sina håll i kommunen under veckan. Bland annat i Odensala.

10-dygnsprognosen från SMHI visar ingen nederbörd över huvudtaget de kommande tio dagarna och temperaturen ligger i de flesta fall över 20 grader varje dag.

fme_oktober
happyhomes_2019
ica_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

defacto_helsida
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

sigtunavatten_standard
nrh
defacto_outsider
connys
colorama_april2