centrum_panorama2020
Foto: Insändarbild/Tore Näsman

MSB manar till försiktighet i torkan

Det råder eldningsförbud för hela Stockholms län och den kommande prognosen visar fortsatt torka vilket har fått Myndigheten för samhällskydd och beredskap att mana allmänheten till försiktighet.

centrum_artikel

Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB, manar allmänheten till försiktighet med anledning av den extremt stora brandrisken som finns i hela Stockholms län och Sigtuna kommun bland annat. Det är sedan drygt en vecka eldningsförbud utfärdat på grund av rådande väderläge med höga temperaturer och torrt i skog och mark .

Prognosen tyder även på att brandrisken förvärras framöver.
– Det fina varma vädret lockar till utevistelse men tänk på att en brand i skog och mark kan startas av flera olika orsaker, inte bara av grillning och eldning. Även cigarettfimpar och små gnistor från exempelvis röjsåg kan antända den torra vegetationen, säger Leif Sandahl vid MSB, i ett pressmeddelande.

Privatpersoner ska följa de regler som gäller där man vistas, med information om eldningsförbud på kommuner eller länsstyrelsers hemsidor. Det kan skilja sig åt i landet var det är utfärdat eldningsförbud. SMHI har sen en tid tillbaka gått ut med ”risk för skogsbrand”. Det har även brunnit på sina håll i kommunen under veckan. Bland annat i Odensala.

10-dygnsprognosen från SMHI visar ingen nederbörd över huvudtaget de kommande tio dagarna och temperaturen ligger i de flesta fall över 20 grader varje dag.

studeravidare_helsida
studenten2020_helsida
coronapandemin

Tre nya dödsfall

Nyheter Sigtuna kommun ökar med tre nya dödsfall på grund av covid-19: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkare Per Follin.

connys_helsida
kcbygg_helsida
defacto_helsida
sommarlov_helsida
speedy_helsida
nrh
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
sommarlov_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider