defacto_pan2020
Foto: Miljöpartiet

(MP) vill införa tvålärarsystem och bussfil på 263:an

På måndagen klubbades fullmäktige kommunledningens förslag till budget. Men om Miljöpartiet hade fått bestämma hade man satsat på tvålärarsystem i grundskolan, fältassistenter och bussfil längs 263.

centrum_artikel

Oppositionen hade inget samlat budgetförslag i fullmäktige utan (S), (V) och (MP) presenterade varsitt. Nu vann som väntat kommunledningens förslag då de har majoritet i fullmäktige. Men om (MP) hade fått bestämma så skulle man gett mer pengar till kommunal service för naturvårdssatsningar, välfärden och förebyggande socialt arbete. Konkret innebär det bland annat fältassistenter bland ungdomar, en bussfil på väg 263, ungdomsråd och fler sjuksköterskor i äldreomsorgen.
– Naturligtvis ska invånare i kris få hjälp, men att förebygga krisen är bättre. Miljöpartiet satsar totalt 152 miljoner på kostnadsökningar och utökad kommunal service. I det ingår preventivt arbete för att förebygga till exempel psykisk ohälsa, våld i nära relationer och drogmissbruk. Vi undviker att individuella tragedier uppstår och spar pengar i form av senare omhändertagande, säger Karolina Windefalk, gruppledare för (MP) Sigtuna.

När det gäller skolan vill man se skolvärdar i samtliga grundskolor och tvålärarsystem, Naturskolan ska få ökade resurser för verksamheten med skolor och fritidshem. Man investerar också i ett Allaktivitetshus och Allaktivitetspark med skateområde och klättervägg. Ungdomsrådet ska kunna påverka kommunen i frågor som rör deras vardag och framtid, som klimatet.

sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
Moderaterna_helsida2021

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

dackskiftarna_helsida

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
vardcentral_outsider
rentawreck_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
moderaterna_sigtuna