januari
Foto: Miljöpartiet

(MP) vill införa tvålärarsystem och bussfil på 263:an

På måndagen klubbades fullmäktige kommunledningens förslag till budget. Men om Miljöpartiet hade fått bestämma hade man satsat på tvålärarsystem i grundskolan, fältassistenter och bussfil längs 263.

centrum_artikel

Oppositionen hade inget samlat budgetförslag i fullmäktige utan (S), (V) och (MP) presenterade varsitt. Nu vann som väntat kommunledningens förslag då de har majoritet i fullmäktige. Men om (MP) hade fått bestämma så skulle man gett mer pengar till kommunal service för naturvårdssatsningar, välfärden och förebyggande socialt arbete. Konkret innebär det bland annat fältassistenter bland ungdomar, en bussfil på väg 263, ungdomsråd och fler sjuksköterskor i äldreomsorgen.
– Naturligtvis ska invånare i kris få hjälp, men att förebygga krisen är bättre. Miljöpartiet satsar totalt 152 miljoner på kostnadsökningar och utökad kommunal service. I det ingår preventivt arbete för att förebygga till exempel psykisk ohälsa, våld i nära relationer och drogmissbruk. Vi undviker att individuella tragedier uppstår och spar pengar i form av senare omhändertagande, säger Karolina Windefalk, gruppledare för (MP) Sigtuna.

När det gäller skolan vill man se skolvärdar i samtliga grundskolor och tvålärarsystem, Naturskolan ska få ökade resurser för verksamheten med skolor och fritidshem. Man investerar också i ett Allaktivitetshus och Allaktivitetspark med skateområde och klättervägg. Ungdomsrådet ska kunna påverka kommunen i frågor som rör deras vardag och framtid, som klimatet.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
meko_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

centrum_helsida2020
connys_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

happyhomes_sommar2020

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

januari_helsida
2020_helsida
prima_helsida
speedy_vinter2020_outsider
moderat_outsider_jan
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
meko_outsider
prima_outsider