defacto_pan2020
Karolina Windefalk vid ett av sina besök i Spanien där hon har en bostadFoto: Skärmdum/Facebook

(MP)-politiker vill minska flygandet- Flyger själv flera gånger om året

Lokalpolitikern Karolina Windefalk (MP) flyger enligt uppgift flera gånger om året till Spanien där hon har boende, samtidigt som Miljöpartiet deklarerar att flygandet måste minska.

fraga_liberalerna

Miljöpartiet går ut hårt i årets valrörelse med att flygandet måste minska, man har under den gångna mandatperioden även drivit igenom en flygskatt för att man ska försöka minska flygandet. Lokalt har det framförts synpunkter från (MP)-politiker om at Arlandas utveckling bör bromsas.

Flyger ner tre gånger om året
Samtidigt har partiets förstanamn i Sigtuna kommun Karolina Windefalk boende i Spanien. Enligt inlägg som hon själv gjort på sociala medier är hon i Spanien flera gånger om året. En normal svensk flyger sällan mer än 1-2 gånger om året, Windefalk ligger enligt källan 3-5 gånger om året:
– Hur förenligt är det här med miljöpartiets politik som hon driver, partiet säger en sak utåt men Karolina agerar på ett helt annat sätt, säger en uppgiftslämnare till mästa.nu

Ska åka kollektivt i framtiden
Karolina Windefalk medger att hon flyger till Spanien ett par gånger om året, 2-3 och inte 3-5 som märsta.nu:s uppgifter gör gällande.
– Jag kan inte försvara det, anledningen till att vi skaffade boendet var för att jag kan ta mig ner i framtiden med kollektivtrafik. Tanken är att jag ska bo där när jag är pensionär.

Har du åkt tåg dit nyligen?
– Nu flyger jag dit. Det är så klart inte bra att jag flyger tre gånger om året.

Ni uppmanar andra att flyga mindre och själv så gör du tvärtom, inser du problematiken?
– Ja absolut, det är inte bra. Jag har väntat på att jag skulle få den här frågan. Det är tänkta att jag ska bo där som pensionär och inte flyga dit.

Uppdaterad 15.42

2020_helsida
helsida
kkdk_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
manskold_helsida
happyhomes_sommar2020
swedol_outsider
nrh
budget_outsider
manskold_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
kkdk_outsider