moderaterna_panorama
Karolina Windefalk vid ett av sina besök i Spanien där hon har en bostadFoto: Skärmdum/Facebook

(MP)-politiker vill minska flygandet- Flyger själv flera gånger om året

Lokalpolitikern Karolina Windefalk (MP) flyger enligt uppgift flera gånger om året till Spanien där hon har boende, samtidigt som Miljöpartiet deklarerar att flygandet måste minska.

Miljöpartiet går ut hårt i årets valrörelse med att flygandet måste minska, man har under den gångna mandatperioden även drivit igenom en flygskatt för att man ska försöka minska flygandet. Lokalt har det framförts synpunkter från (MP)-politiker om at Arlandas utveckling bör bromsas.

Flyger ner tre gånger om året
Samtidigt har partiets förstanamn i Sigtuna kommun Karolina Windefalk boende i Spanien. Enligt inlägg som hon själv gjort på sociala medier är hon i Spanien flera gånger om året. En normal svensk flyger sällan mer än 1-2 gånger om året, Windefalk ligger enligt källan 3-5 gånger om året:
– Hur förenligt är det här med miljöpartiets politik som hon driver, partiet säger en sak utåt men Karolina agerar på ett helt annat sätt, säger en uppgiftslämnare till mästa.nu

Ska åka kollektivt i framtiden
Karolina Windefalk medger att hon flyger till Spanien ett par gånger om året, 2-3 och inte 3-5 som märsta.nu:s uppgifter gör gällande.
– Jag kan inte försvara det, anledningen till att vi skaffade boendet var för att jag kan ta mig ner i framtiden med kollektivtrafik. Tanken är att jag ska bo där när jag är pensionär.

Har du åkt tåg dit nyligen?
– Nu flyger jag dit. Det är så klart inte bra att jag flyger tre gånger om året.

Ni uppmanar andra att flyga mindre och själv så gör du tvärtom, inser du problematiken?
– Ja absolut, det är inte bra. Jag har väntat på att jag skulle få den här frågan. Det är tänkta att jag ska bo där som pensionär och inte flyga dit.

Uppdaterad 15.42

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

defacto_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida
connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
nrh
ewas_outsider