centrum_panorama2020

(MP): Hoppas pajkastningen är slut

Moderaterna gav sin koalitionspartner Miljöpartiet en känga tidigare i veckan för att de inte stödde yrkandet att inte ge Ibrahim Khalifa ansvarsfrihet. Nu kommer svaret: - Miljöpartiet tar naturligtvis avstånd från att Ibahim Khalifa inte följde kommunlagen. Men när kommunens revisorer inte hade något att anföra kring den frågan och när kommunfullmäktiges presidium valde att inte gå på Holsts linje så valde Miljöpartiet att lägga ner sin röst dvs inte delta i beslutet, skriver man i ett uttalande.

Miljöpartiets kritiserades av sin koalitionspartner Moderaterna för att man inte röstade med dem när det gällde att inte ge Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet. Det är andra gången på kort tid som Moderaterna och Miljöpartiet är oense.

Anledningen till att Miljöpartiet inte gav Khalifa stöd är enligt ett uttalande från partiet att han hade friats av kommunens revisorer och att kommunfullmäktiges presidium valde att inte gå på Holsts linje. Men man poängterar att om man inte följer kommunallagen så ger man självklart inte stöd:
– Miljöpartiet bröt sig ur den förra majoriteten just för att öka transparensen och för att inte acceptera mygel och korruption. Olov Holst väljer tyvärr att tolka till sin fördel och får problem när någon inte delar hans uppfattning. Miljöpartiet visste sedan en månad tillbaka att Holst skulle ge Miljöpartiet en känga i pressen om Miljöpartiet inte agerade efter hans uppfattning. Det var inte den typen av ledarskap som Miljöpartiet väntade sig i regnbågskoalitionen. Miljöpartiet väntade sig en ny öppenhet och det goda samtalet.

Miljöpartiet hoppas även att pajkastningens tid är över och att regnbågskoalitionen kan höja blicken och ägna sig åt de tuffa utmaningarna som finns i kommunen, exempelvis med segregation, klimatförändring och bostadspolitik.

teatergrillen_helsida
happyhomes_50
defacto_helsida
oppethus_helsida
centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

connys_helsida
oppethus_outsider
connys
nrh
teatergrillen_outsider