bostadsformedling

(MP): Hoppas pajkastningen är slut

Moderaterna gav sin koalitionspartner Miljöpartiet en känga tidigare i veckan för att de inte stödde yrkandet att inte ge Ibrahim Khalifa ansvarsfrihet. Nu kommer svaret: - Miljöpartiet tar naturligtvis avstånd från att Ibahim Khalifa inte följde kommunlagen. Men när kommunens revisorer inte hade något att anföra kring den frågan och när kommunfullmäktiges presidium valde att inte gå på Holsts linje så valde Miljöpartiet att lägga ner sin röst dvs inte delta i beslutet, skriver man i ett uttalande.

centrum_artikel

Miljöpartiets kritiserades av sin koalitionspartner Moderaterna för att man inte röstade med dem när det gällde att inte ge Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet. Det är andra gången på kort tid som Moderaterna och Miljöpartiet är oense.

Anledningen till att Miljöpartiet inte gav Khalifa stöd är enligt ett uttalande från partiet att han hade friats av kommunens revisorer och att kommunfullmäktiges presidium valde att inte gå på Holsts linje. Men man poängterar att om man inte följer kommunallagen så ger man självklart inte stöd:
– Miljöpartiet bröt sig ur den förra majoriteten just för att öka transparensen och för att inte acceptera mygel och korruption. Olov Holst väljer tyvärr att tolka till sin fördel och får problem när någon inte delar hans uppfattning. Miljöpartiet visste sedan en månad tillbaka att Holst skulle ge Miljöpartiet en känga i pressen om Miljöpartiet inte agerade efter hans uppfattning. Det var inte den typen av ledarskap som Miljöpartiet väntade sig i regnbågskoalitionen. Miljöpartiet väntade sig en ny öppenhet och det goda samtalet.

Miljöpartiet hoppas även att pajkastningens tid är över och att regnbågskoalitionen kan höja blicken och ägna sig åt de tuffa utmaningarna som finns i kommunen, exempelvis med segregation, klimatförändring och bostadspolitik.

happyhomes_sommar2020
speedy_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
kaa_sigtuna_helsida
connys_helsida
marina_helsida
nrh
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
kaa_outsider
centrum_sommar_out
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider