moderaterna_panorama
Birgitta Pettersson och Olov Holst med FRG:s representant Anthony Ruoro vid SagaskolanFoto: Insändarbild

Mottagandet av ukrainaflyktingarna går bra

Sigtuna kommuns mottagande av flyktingar från Ukraina uppges gå bra: - Det var två saker som slog mig vid besöket. Dels hur engagerat och professionellt kommunens tjänstemän tagit sig an den svåra uppgiften. Men framför allt ska Frivilliga Resursgruppen (FRG) hyllas i detta arbete. De jobbar ideellt, dygnet runt och visar inte bara på flexibilitet och stort yrkeskunnande genom att med kort framförhållning lösa en så svår uppgift, utan också på en stor och äkta medkänsla med flyktingarna. Det är jag övertygad om spelar stor roll för att skapa trygghet och ett varmt välkomnande, säger kommunstyrelsen ordförande Olov Holst (M)

I helgen togs 83 flyktingar emot från Ukraina. De har kvarterats in i Sagaskolan. De flesta kom med buss via Malmö på anvisning av Migrationsverket. Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, och Birgitta Pettersson, kommundirektör, besökte Sagaskolan i måndags. De visades runt av FRG, Frivilliga resursgruppen, som varit med och organiserat mottagandet.
– Det känns väldigt bra att Sigtuna kommun står först i ledet för att hjälpa människorna som flyr krigets fasor och dessutom gör ett fantastiskt jobb genom att skapa en känsla av trygghet, omtanke och omhändertagande. Jag är stolt över våra medarbetare och stolt över att ha FRG:s fantastiska frivilliga i vår kommun, säger Olov Holst i ett uttalande.

Holst berättar att flyktingarna verkar vara relativt lugna trots att de flytt från svåra förhållanden. Han hade förväntat sig en större oro. Holst har även samtal med flera av ukrainarna. Mottagandet i kommunen går vidare, barn har även börjat i skolor runt om i kommunen.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida
ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
connys_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
connys
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
mp_outsider2022
nrh
moderat_outsider