defacto_pan2020
Sandra TillbomFoto: Pressbild

Mötesplats skapas för äldre

Kommunens äldre ska få en mötesplats i Valsta som Skyddsvärnet startar som en del av ett projekt.

centrum_artikel

Det nya projektet Årsefarna startas upp i Valsta av Skyddsvärnet. Det kommer att bli blandade aktiviteter för de äldre i kommunen.
– Socialstyrelsen har tilldelat Skyddsvärnet stadsbidrag för att aktivt bidra till att minska den ensamhet som många äldre upplever idag. Den ensamheten fanns dock redan innan Coronapandemin började härja runt om i världen, säger projektledaren Sandra Tillbom.

Förhoppningen är att den sociala isoleringen kommer att brytas med hjälp av aktiviteterna som syftar till att få de äldre att mötas.
– Det känns verkligen roligt att jag tillsammans med Skyddsvärnet kan bidra till att förändra ett negativt livsmönster för människor. I Valsta finns det redan många aktörer som gör mycket för att skapa en levande miljö för de boende. Vi ska fungera som ett komplement med kreativa, spännande, roliga och sociala aktiviteter för de boende. Som sångerska vet jag vilken oerhörd kraft det finns i exempelvis musik. Det kan verkligen förändra vårt mående, berättar Sandra Tillbom.

I slutet av juni kommer Skyddsvärnet ut med information till de boende. Man ska också engagera Valsta Café som redan drivs i Skyddsvärnets regi. Där kommer det att finnas språkcafé, hälsofika, pensionat och annat.
– Vi måste naturligtvis förhålla oss noga till de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Alla aktiviteter kommer att ske med bra avstånd mellan deltagare, med lagom antal och vi kommer i största möjliga mån att hålla till utomhus, fortsätter Sandra Tillbom.

connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

meko_helsida
branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider