defacto_pan2020
Sandra TillbomFoto: Pressbild

Mötesplats skapas för äldre

Kommunens äldre ska få en mötesplats i Valsta som Skyddsvärnet startar som en del av ett projekt.

fraga_liberalerna

Det nya projektet Årsefarna startas upp i Valsta av Skyddsvärnet. Det kommer att bli blandade aktiviteter för de äldre i kommunen.
– Socialstyrelsen har tilldelat Skyddsvärnet stadsbidrag för att aktivt bidra till att minska den ensamhet som många äldre upplever idag. Den ensamheten fanns dock redan innan Coronapandemin började härja runt om i världen, säger projektledaren Sandra Tillbom.

Förhoppningen är att den sociala isoleringen kommer att brytas med hjälp av aktiviteterna som syftar till att få de äldre att mötas.
– Det känns verkligen roligt att jag tillsammans med Skyddsvärnet kan bidra till att förändra ett negativt livsmönster för människor. I Valsta finns det redan många aktörer som gör mycket för att skapa en levande miljö för de boende. Vi ska fungera som ett komplement med kreativa, spännande, roliga och sociala aktiviteter för de boende. Som sångerska vet jag vilken oerhörd kraft det finns i exempelvis musik. Det kan verkligen förändra vårt mående, berättar Sandra Tillbom.

I slutet av juni kommer Skyddsvärnet ut med information till de boende. Man ska också engagera Valsta Café som redan drivs i Skyddsvärnets regi. Där kommer det att finnas språkcafé, hälsofika, pensionat och annat.
– Vi måste naturligtvis förhålla oss noga till de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Alla aktiviteter kommer att ske med bra avstånd mellan deltagare, med lagom antal och vi kommer i största möjliga mån att hålla till utomhus, fortsätter Sandra Tillbom.

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

kkdk_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida
manskold_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
manskold_outsider
kkdk_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider