centrum_panorama2020
Sandra TillbomFoto: Pressbild

Mötesplats skapas för äldre

Kommunens äldre ska få en mötesplats i Valsta som Skyddsvärnet startar som en del av ett projekt.

Det nya projektet Årsefarna startas upp i Valsta av Skyddsvärnet. Det kommer att bli blandade aktiviteter för de äldre i kommunen.
– Socialstyrelsen har tilldelat Skyddsvärnet stadsbidrag för att aktivt bidra till att minska den ensamhet som många äldre upplever idag. Den ensamheten fanns dock redan innan Coronapandemin började härja runt om i världen, säger projektledaren Sandra Tillbom.

Förhoppningen är att den sociala isoleringen kommer att brytas med hjälp av aktiviteterna som syftar till att få de äldre att mötas.
– Det känns verkligen roligt att jag tillsammans med Skyddsvärnet kan bidra till att förändra ett negativt livsmönster för människor. I Valsta finns det redan många aktörer som gör mycket för att skapa en levande miljö för de boende. Vi ska fungera som ett komplement med kreativa, spännande, roliga och sociala aktiviteter för de boende. Som sångerska vet jag vilken oerhörd kraft det finns i exempelvis musik. Det kan verkligen förändra vårt mående, berättar Sandra Tillbom.

I slutet av juni kommer Skyddsvärnet ut med information till de boende. Man ska också engagera Valsta Café som redan drivs i Skyddsvärnets regi. Där kommer det att finnas språkcafé, hälsofika, pensionat och annat.
– Vi måste naturligtvis förhålla oss noga till de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Alla aktiviteter kommer att ske med bra avstånd mellan deltagare, med lagom antal och vi kommer i största möjliga mån att hålla till utomhus, fortsätter Sandra Tillbom.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
boisigtuna
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
festspec_host2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider