center_pan21
Lucao och Jimmy Karlsson

Möter storlaget i åttondelsfinal

Skånela lottades mot storlaget IFK Kristianstad i åttondelsfinalen av Svenska Cupen: - Vi har visat att vi kan matcha de bästa lagen, säger tränare Jimmy Karlsson.

Herdeiro Lucaos gamla klubb IFK Kristianstad kommer till Vikingahallen. Det stod klart sedan Skånela överraskande gått vidare under söndagen när Önnered besegrade Lindesberg:
– Jag är inte överraskad, Önnered ville inte förlora tre matcher, säger Lucao till märsta.nu

Lucao värmer upp inför träningen med att cykla en stund. Återkomsten till Vikingahallen och Skånela har spelmässigt varit bra men han saknar Skånelas publik:
– Jag ville ha en återkomst med publik, med tung läktare, förhoppningsvis blir det bättre i år.

Matchplanen enligt Lucao är att inte gå in med för mycket respekt. Att man ska tro på sig själva, utgå från försvarsspelet och sen trycka fram.
– Som vi spelat finns det chans. Kristianstad är nog lika bra som Alingsås och Önnered. Vi får se upp med deras högernia, han är grym, men jag vet inte vad han heter, fråga Jimmy, han har koll på spelarna, säger Lucao och skrattar.

Ja att Jimmy Karlsson har koll på motståndet råder ingen tvekan om. Han ser en härlig chans att få matcha mot en av landets giganter det senaste decenniet.
– Det är David mot Goliat, deras målvakt tjänar mer än vad hela vårt lag gör tillsammans. Kan vi matcha Alingsås så kan vi pressa Kristianstad också. Vi har hög kvalitet i laget och är inte chanslösa. Det är inte heller lätt att komma hit. Lucao var själv med och förlorade här med dem i Elitserien.

För den som minns var ju Skånela i Elitserien för snart tio år sedan. Då kokade Vikingahallen. Så blir det inte riktigt nu eftersom bara 150 får komma in.
– Vi är inne i en bra trend och förbereder oss som vanligt inför match. Ska sätta vår gameplan och skruva till den. Vi har visat att vi kan möta de bästa lagen. Vi är tillräckligt bra fr att spöa dem.

Avkast Lördag 17.00, Vikingahallen – Retur 13/9 19.00 i Kristianstad

andersojag
fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Bara en vecka återstår av seriespelet i de flesta serier. Här är resultaten för bygdens lag från den gångna helgen.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
division 2

Ytterligare ett tungt nederlag

Fotboll FC Arlanda åkte på ännu ett tungt nederlag i Division 2 och degraderingen kommer snart vara ett faktum både i teorin och praktiken.

herrallsvenskan

Skånela vann premiären

Handboll Skånela vann premiären av Herrallsvenskan med 34-29 efter en stark första halvlek: - Fem mål upp på Varberg är vi nöjda med, fram för allt vår första halvlek, sa tränare Jimmy Karlsson.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Sport Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

eldsjal-helsida
bostad_helsida
helsida_var2021
mp_host_helsida
connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll FC Arlanda spelar igen efter covidutbrott. I Division 4 är det tidig seriefinal mellan Unik-Rosersbergs IK.

2020_helsida
division 4

RIK serieledare efter seger mot Rasbo

Fotboll Rosersbergs IK bjöd in till fest på hela Råberget och man mötte även Rasbo där det blev seger med 4-1: - Vi hade både Munther och Mulle borta så kanske inte den bästa matchen men tre poäng och viktiga poäng, säger tränare Stefan Lundqvist.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

andersojag_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
eldsjal-outsider