moderater_pan_sommar
Lucao och Jimmy Karlsson

Möter storlaget i åttondelsfinal

Skånela lottades mot storlaget IFK Kristianstad i åttondelsfinalen av Svenska Cupen: - Vi har visat att vi kan matcha de bästa lagen, säger tränare Jimmy Karlsson.

panorama_centrum

Herdeiro Lucaos gamla klubb IFK Kristianstad kommer till Vikingahallen. Det stod klart sedan Skånela överraskande gått vidare under söndagen när Önnered besegrade Lindesberg:
– Jag är inte överraskad, Önnered ville inte förlora tre matcher, säger Lucao till märsta.nu

Lucao värmer upp inför träningen med att cykla en stund. Återkomsten till Vikingahallen och Skånela har spelmässigt varit bra men han saknar Skånelas publik:
– Jag ville ha en återkomst med publik, med tung läktare, förhoppningsvis blir det bättre i år.

Matchplanen enligt Lucao är att inte gå in med för mycket respekt. Att man ska tro på sig själva, utgå från försvarsspelet och sen trycka fram.
– Som vi spelat finns det chans. Kristianstad är nog lika bra som Alingsås och Önnered. Vi får se upp med deras högernia, han är grym, men jag vet inte vad han heter, fråga Jimmy, han har koll på spelarna, säger Lucao och skrattar.

Ja att Jimmy Karlsson har koll på motståndet råder ingen tvekan om. Han ser en härlig chans att få matcha mot en av landets giganter det senaste decenniet.
– Det är David mot Goliat, deras målvakt tjänar mer än vad hela vårt lag gör tillsammans. Kan vi matcha Alingsås så kan vi pressa Kristianstad också. Vi har hög kvalitet i laget och är inte chanslösa. Det är inte heller lätt att komma hit. Lucao var själv med och förlorade här med dem i Elitserien.

För den som minns var ju Skånela i Elitserien för snart tio år sedan. Då kokade Vikingahallen. Så blir det inte riktigt nu eftersom bara 150 får komma in.
– Vi är inne i en bra trend och förbereder oss som vanligt inför match. Ska sätta vår gameplan och skruva till den. Vi har visat att vi kan möta de bästa lagen. Vi är tillräckligt bra fr att spöa dem.

Avkast Lördag 17.00, Vikingahallen – Retur 13/9 19.00 i Kristianstad

social_helsida
helsida_sfs
division 4

Ny hemmaseger för MIK

Fotboll MIK tog tre viktiga poäng hemma mot BKV Norrtälje2: - Tre viktiga poäng och nästa match är borta mot Palestinska FF på måndag kväll, skriver MIK på Instagram.

mote_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
kso_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
outsider_social
kso-duell_out
mp_outsider2022
sfs_out
nrh
mote_outsider