moderater_pan_sommar
Maik Aslan i FC ArlandaFoto: Daniel Iskandar

Möter Lidingö i historisk premiär

FC Arlanda möter på lördag IFK Lidingö i en historiskt premiär i och med att man inte varit i Division 2 tidigare.

centrum_artikel

Kvalet till Division 2 avbröts abrupt i höstas på grund av smittspridning av covid-19, det innebar att både FC Arlanda och Kungsängen fick plats i Division 2, trots att Kungsängen vann första matchen. Det innebär att Division 2 Norra Svealand består av 15 lag.

På lördag är det premiär och man spelar i ett högt tempo för att få ihop seriens 28 matcher per lag. FC Arlanda möter Lidingö borta och redan på onsdag kommer Järfälla på besök till Midgårdsvallen. FC Arlanda avser också spela sina matcher på naturgräs på Huvudarenan.
– Vi har tränat hela vintern för att få spela matcher, så vi känner och välförberedda inför uppgiften på lördag, säger veteranen Mai Aslan som även har erfarenhet från spel i Division 1.

Det är en del nya spelare som kommit in samt en ny tränare i Fredrik Dahlin som tidigare var i BP:s verksamhet. Nye målvakten Jean-Marc Antersijn är dock på landslagsuppdrag och därmed ser det ut att lokale märstaprofilen Milo Hanna kan få vakta kassen i premiären.

bostad_helsida

Nilsson stannar i Skånela

Handboll Skånelas trotjänare Marcus Nilsson förlänger kontraktet med moderklubben: - Det var ett enkelt beslut, säger Nilsson i en kommentar.

helsida_var2021
centrum_helsida2020
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

vaccin
happyhomes_sommar2020
dack-helsida
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

division 4

Bygdens lag utanför kvalet

Fotboll Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

mp_host_helsida
slaget om uppland

Simon taggad för derbyt

Handboll På söndag är det derbydags igen för Skånela då Rimbo kommer till ett förhoppningsvis kokande Vikingahallen: - Det ska bli kul, säger Skånelas supertalang Simon Lindberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vaccin-outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
bostad_outsider
connys
swedol_outsider
nrh
mp-outsider
ridskola_2020_outsider