moderaterna_tack
Möss hade gnagt på mandelmassablock på ett café i kommunenFoto: Daniel Iskander

Möss åt på mandelmassa

Det är semmeltider men ett ett café i kommunen åläggs föreläggande från livsmedelsenheten efter att man upptäckt att möss gnagt på mandelmassablock.

I samband med en inspektion på det aktuella caféet i kommunen så upptäcktes att mus gnagt på mandelmassablock. Det hittades också musspilling under hyllor och på hyllor i torrförrådet samt att rengöringen var bristande av golv och hyllor i torrförråd. En död mus fanns i en fälla och mycket spillning och mustugg.

Fem dagar på sig
Sigtuna kommun ålade caféet med föreläggande, inom fem dagar skulle flera av punkterna ha åtgärdats (30/1), bland annat ska man se till att livsmedel skyddas mot direkt och indirekt kontakt från skadedjur samt att livsmedel som utsatts för angrepp från skadedjur kastas. Rengöringen måste också förbättras i verksamheten och man måste se till att bekämpa mössen effektivt och täppa till de ingångshål som finns. En inspektion på det aktuella caféet hölls 1:a februari.

defacto_host2018
happy_homes_juli
hostfest_centrum
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

defacto_banner_sep

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

objekt4
skanela_matcher18-19
Norra Redovisningshuset
komvuxq3_4
nfc_vinter
connys
sbrf_sep
objekt3
outsider
sigtunavatten_standard
sportfiske_banner
objekt2