moderaterna_juni
Möss hade gnagt på mandelmassablock på ett café i kommunenFoto: Daniel Iskander

Möss åt på mandelmassa

Det är semmeltider men ett ett café i kommunen åläggs föreläggande från livsmedelsenheten efter att man upptäckt att möss gnagt på mandelmassablock.

I samband med en inspektion på det aktuella caféet i kommunen så upptäcktes att mus gnagt på mandelmassablock. Det hittades också musspilling under hyllor och på hyllor i torrförrådet samt att rengöringen var bristande av golv och hyllor i torrförråd. En död mus fanns i en fälla och mycket spillning och mustugg.

Fem dagar på sig
Sigtuna kommun ålade caféet med föreläggande, inom fem dagar skulle flera av punkterna ha åtgärdats (30/1), bland annat ska man se till att livsmedel skyddas mot direkt och indirekt kontakt från skadedjur samt att livsmedel som utsatts för angrepp från skadedjur kastas. Rengöringen måste också förbättras i verksamheten och man måste se till att bekämpa mössen effektivt och täppa till de ingångshål som finns. En inspektion på det aktuella caféet hölls 1:a februari.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

sportfiskebanner2
varen2018
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

februari
brf_englamarken
vuxenutbildning2

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

sap_outsider
vuxentutbildning
forskontor
Norra Redovisningshuset
objekt2
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
objekt3
connys
standard_ridskola
veterankraft_standard
outsider_moderat
val2018
nfc_vinter
objekt4