moderaterna_feb
Möss hade gnagt på mandelmassablock på ett café i kommunenFoto: Daniel Iskander

Möss åt på mandelmassa

Det är semmeltider men ett ett café i kommunen åläggs föreläggande från livsmedelsenheten efter att man upptäckt att möss gnagt på mandelmassablock.

I samband med en inspektion på det aktuella caféet i kommunen så upptäcktes att mus gnagt på mandelmassablock. Det hittades också musspilling under hyllor och på hyllor i torrförrådet samt att rengöringen var bristande av golv och hyllor i torrförråd. En död mus fanns i en fälla och mycket spillning och mustugg.

Fem dagar på sig
Sigtuna kommun ålade caféet med föreläggande, inom fem dagar skulle flera av punkterna ha åtgärdats (30/1), bland annat ska man se till att livsmedel skyddas mot direkt och indirekt kontakt från skadedjur samt att livsmedel som utsatts för angrepp från skadedjur kastas. Rengöringen måste också förbättras i verksamheten och man måste se till att bekämpa mössen effektivt och täppa till de ingångshål som finns. En inspektion på det aktuella caféet hölls 1:a februari.

forskontor

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

pedagog2018
februari

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

foretagarlunch

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

sigtuna_bygglov
EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

Svag uppgång på bostadsmarknaden

Bostad Bostadspriserna visar en uppgång i kommunen och länet även om tremånadersperioden pekar ner: - Det är troligtvis effekten av amorteringskravet, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, till SVT Stockholm

Avmontering av skipstop påbörjad – Andersson: Jobbar för fler avgångar

Nyheter Skipstop kommer att skippas på tre avgångar under morgnarna för att stanna i Rotebro och Ulriksdal, hur det blir 2019 är dock skrivet i stjärnorna: - Jag jobbar för att vi ska utöka trafiken till och från Märsta, säger Bosse Andersson (C), landstingsledamot och ersättare i Trafiknämnden.

Trafikkontroller hela veckan

Nyheter Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

nfc_vinter
matcher_skanela
standard_ridskola
veterankraft_standard
outsider_defacto
objekt4
Norra Redovisningshuset
standard
Festspecialisten – Standard
sangensemble
standard_start
objekt2
vuxentutbildning
sigtunavatten_standard
objekt3