julbanner
Möss hade gnagt på mandelmassablock på ett café i kommunenFoto: Daniel Iskander

Möss åt på mandelmassa

Det är semmeltider men ett ett café i kommunen åläggs föreläggande från livsmedelsenheten efter att man upptäckt att möss gnagt på mandelmassablock.

I samband med en inspektion på det aktuella caféet i kommunen så upptäcktes att mus gnagt på mandelmassablock. Det hittades också musspilling under hyllor och på hyllor i torrförrådet samt att rengöringen var bristande av golv och hyllor i torrförråd. En död mus fanns i en fälla och mycket spillning och mustugg.

Fem dagar på sig
Sigtuna kommun ålade caféet med föreläggande, inom fem dagar skulle flera av punkterna ha åtgärdats (30/1), bland annat ska man se till att livsmedel skyddas mot direkt och indirekt kontakt från skadedjur samt att livsmedel som utsatts för angrepp från skadedjur kastas. Rengöringen måste också förbättras i verksamheten och man måste se till att bekämpa mössen effektivt och täppa till de ingångshål som finns. En inspektion på det aktuella caféet hölls 1:a februari.

fme_jul
EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

icavalsta_julbanner
lager_bilnet
defacto_host2018
happy_homes_juli
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

sigtuna_funkis
sportfiskebanner2
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

julbanner2
funkis_2
objekt3
colorama_vinter
connys
objekt4
vanster_jul
objekt2
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
nrh_lania
outsider