bostadsformedling
Skolkamraten i samband med häktningsförhandlingenFoto: Brottsplats Stockholm

Mordet tas upp i hovrätten

Den dömde för mordet i Valsta har överklagat domen och åldersbedömningen är en central fråga skriver Dagens Nyheter.

centrum_artikel

Idag måndag inleds rättegången i Svea hovrätt i Valstamordet. Den dömde skolkamratens ålder skrevs upp till 18 år vilket gjorde att han efter avtjänat fängelsestraff kommer att utvisas. Enligt Dagens Nyheter var bakgrunden till bråket en dispyt mellan två kompisar som sedan skulle brottas om saken på ”skolpojkars vis”.

Det hela fick en tragisk utgång, menar advokaten i sin överklagan.
– Min klient har genom hela utredningen förklarat vad som har hänt och berättat att, även om det ledde till en oerhört tragisk utgång, så är det ett resultat av en olyckshändelse. Faktum är att han inte hade avsikt att orsaka den andra pojken några skador egentligen över huvud taget, säger Jonas Granfelt till DN.

En central del i överklagandet är åldersbedömningen där tingsrätten ansåg att pojken i själva verket var 18 år. Granfelt hävdar att skolkamraten styrkt sin ålder genom hemlandspass, dopintyg och andra konsekventa uppgifter till berörda myndigheter. Uppgifterna var inte tillräckligt tillförlitliga enligt tingsrätten.

Attunda tingsrätt dömde honom till sju års fängelse och utvisning. Advokaten har hela tiden hävdat att det rörde sig om en olycka. I chock har han sedan raderat dem då han satte sig på en buss. Den 15-årige skolkamratens fickor var dock utdragna vilket kan tyda på att den dömde sökte efter kontanter. Det talar emot att det rörde sig om en olycka.

centrum_helsida2020
helsida_sommarlov
defacto_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

happyhomes_sommar2020
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
connys_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

nrh
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
swedol_outsider