centrum_panorama2020
Skolkamraten i samband med häktningsförhandlingenFoto: Brottsplats Stockholm

Mordet tas upp i hovrätten

Den dömde för mordet i Valsta har överklagat domen och åldersbedömningen är en central fråga skriver Dagens Nyheter.

Idag måndag inleds rättegången i Svea hovrätt i Valstamordet. Den dömde skolkamratens ålder skrevs upp till 18 år vilket gjorde att han efter avtjänat fängelsestraff kommer att utvisas. Enligt Dagens Nyheter var bakgrunden till bråket en dispyt mellan två kompisar som sedan skulle brottas om saken på ”skolpojkars vis”.

Det hela fick en tragisk utgång, menar advokaten i sin överklagan.
– Min klient har genom hela utredningen förklarat vad som har hänt och berättat att, även om det ledde till en oerhört tragisk utgång, så är det ett resultat av en olyckshändelse. Faktum är att han inte hade avsikt att orsaka den andra pojken några skador egentligen över huvud taget, säger Jonas Granfelt till DN.

En central del i överklagandet är åldersbedömningen där tingsrätten ansåg att pojken i själva verket var 18 år. Granfelt hävdar att skolkamraten styrkt sin ålder genom hemlandspass, dopintyg och andra konsekventa uppgifter till berörda myndigheter. Uppgifterna var inte tillräckligt tillförlitliga enligt tingsrätten.

Attunda tingsrätt dömde honom till sju års fängelse och utvisning. Advokaten har hela tiden hävdat att det rörde sig om en olycka. I chock har han sedan raderat dem då han satte sig på en buss. Den 15-årige skolkamratens fickor var dock utdragna vilket kan tyda på att den dömde sökte efter kontanter. Det talar emot att det rörde sig om en olycka.

teatergrillen_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_50
centrum_helsida2020
oppethus_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

oppethus_outsider
connys
nrh
teatergrillen_outsider