defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Molotovcocktail kastades mot kommunhuset

En molotovcocktail kastades mot kommunhuset vid midnatt men branden tog aldrig fart.

centrum_artikel

Strax efter midnatt kastades en molotovcocktail mot kommunhusets entré rapporterar Aftonbladet. Flaskan kom aldrig in i själva kommunhuset men en mindre brand uppstod på utsidan enligt tidningen. Branden kunde dock släckas snabbt innan den spred sig. En anmälan om försök till mordbrand upprättades.
– Vi ser väldigt allvarligt på det här, så vi har många polisbilar ute. Det hade kunnat sluta illa, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm, till Aftonbladet.

Utöver det stora pådraget av polisbilar skickas helikopter upp som deltog i sökandet. Det är oklart om någon gripits. SVT rapporterar att en teknisk undersökning ska genomföras morgonen. Man tror sig också veta motivet till attacken men det är inget som polisen vill uttala sig om.

Polisen meddelar att man säkrat spår och bevis redan under natten men att kriminaltekniker även ska undersöka under förmiddagen. Ingen är i nuläget frihetsberövad.

 

connys_helsida
speedy_vinter_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

meko_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh