bergstrand_jan_pan
Foto: Genrebild

Molly vanligaste hundnamnet i kommunen

Det vanligaste hundnamnet i kommunen är Molly enligt Försäkringsbolaget If.

centrum_artikel

Många svenskar har under pandmein skaffat hund. I Sigtuna är den vanligaste rasen schäfer och det vanligaste namnet Molly enligt Försäkringsbolaget If som tagit del av statistik från Jordbruksverket. I Sigtuna kommun finns 4206 registrerade hundar, set till befolkningen är det färre än på de flesta andra håll i landet. Efter Molly är det vanligaste namnet Bella, Charlie och Ludde. 29 hundar i kommunen heter Molly, det är ett vanligt namn även i riket och toppar listan över vad flest hundar heter.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
mod_helsida
handbollsskola
centrum_helsida2020
connys_helsida

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

defacto_helsida

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
bergstrand_out_jan
centrum_sommar_out
moderat_outsider
nrh
swedol_outsider
connys