panorama_centrum
Foto: Genrebild

Molly vanligaste hundnamnet i kommunen

Det vanligaste hundnamnet i kommunen är Molly enligt Försäkringsbolaget If.

Många svenskar har under pandmein skaffat hund. I Sigtuna är den vanligaste rasen schäfer och det vanligaste namnet Molly enligt Försäkringsbolaget If som tagit del av statistik från Jordbruksverket. I Sigtuna kommun finns 4206 registrerade hundar, set till befolkningen är det färre än på de flesta andra håll i landet. Efter Molly är det vanligaste namnet Bella, Charlie och Ludde. 29 hundar i kommunen heter Molly, det är ett vanligt namn även i riket och toppar listan över vad flest hundar heter.

ewas_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

connys_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

liber_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider