center_pan21
Foto: Daniel Iskander

Möjligt att träffa anhöriga på äldreboenden

Förra veckan fick Socialstyrelsen ut med att man nu kan få träffa anhöriga på äldreboenden efter en tids besöksförbud.

centrum_artikel

Sigtuna kommun erbjuder utomhusbesök sedan i juni om det kan ske på säkra sätt, innan besöket behöver verksamhetschefen ta hänsyn till den boendes behov av ett fysiskt besök och verksamhetens förmåga att genomföra det på ett säkert sätt, skriver kommunen på sin hemsida.

Även om man har antikroppar är det inte säkert att man får besöka sin anhörige eftersom Socialstyrelsen inte förtydligat vilka antikroppstest som är tillförlitliga. Besökspolicyn i kommunen kommer att fortsatt vara den som antagits innan förvaltningen tar fram nya utifrån Socialstyrelsens direktiv.

Det innebär att mötet ska bokas in med enhtechef, max två anhöriga får komma på besök, ingen av besökarna får uppvisa några förkylningssymtom.

Läs mer här om vad som gäller

jul2021
flygskola_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

mp_host_helsida
helsida_var2021
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

2020_helsida
oppethus_helsida
koppar_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
julmarknad_outsider
flygskolan_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
dack-outsider
koppar_outsider
mp-outsider
nrh