moderaterna_panorama
Foto: Kombispel
Anders Johansson till höger med en glad vinnareFoto: Kombispel
Mattias AskersonFoto: Pressbild/Moderaterna

Moderatledaren: 63 personer har hamnat hos Kronofogden

Moderaternas ordförande Mattias Askerson hävdar att 63 personer från Sigtuna kommun hamnat hos Kronofogden på grund av att de köpt lotter från Kombispel.

På sin blogg skriver Moderaternas ordförande Mattias Askersson att 63 personer i Sigtuna kommun hamnat hos Kronofogden på grund av spel på Kombispel som för övrigt förre kommunalrådet Anders Johansson under flera år var VD på fram till i våras. Nyligen avslöjade Dagens Nyheter att Kombispel som ägs av Socialdemokraterna drivit tusentals personer till Kronofogden för att det sålts lotter på kredit.

Vidtagit åtgärder
Enligt Mattias Askerson har de 63 personerna i kommunen hamnat hos Kronofogden mellan 2014-2017. Efter avslöjandet har Kombispel vidtagit en rad åtgärder för att spelare inte ska hamna hos Kronofogden. Bland annat kommer man att göra kreditupplysning på alla nya kunder för att personer med redan befintliga skulder inte ska hamna i nya problem och man ska stoppa alla ärenden som dragits till Kronofogden.

Har tillstånd att sälja på faktura
Kombispel uppger i ett pressmeddelande att man har ett tillstånd av Lotteriinspektionen att sälja lotter på faktura:
– Däremot är det viktigt för Kombispel att ta ett samhällsansvar och inte medverka till skuldsättning. Kombispel har redan vidtagit åtgärder exempelvis genom att begränsa antalet lotter man kan köpa på faktura och genom att förhindra kunder som inte har betalat från att köpa nya lotter så länge kunduppgifterna lagras. Men det behöver bevisligen göras mer, skriver Kombispel i ett pressmeddelande.

marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
moderat_outsider
connys
nrh