defacto_pan2020
Anna König-Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholm.Foto: Moderaterna Stockholms stad

Moderaterna: Viktigare att Arlanda byggs ut

Swedavia som meddelat att det inte är lönsamt att driva Bromma flygplats vidare menar att det nu är ännu viktigare med att Arlanda byggs ut.

centrum_artikel

Statliga flygplatsägaren Swedavia meddelar att det inte är affärsmässigt lönsamt att driva Bromma längre. Med anledning av det kommenterar Moderaterna situationen gällande Arlanda:
– Swedavias besked om att det inte längre är affärsmässigt motiverat att driva Bromma flygplats vidare kräver att regeringen ger tydliga garantier om Arlandas utveckling, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr.

Flytillgängligheten måste nu säkerställas för tillväxten i Stockholmsregionen och König Jernemyr menar att frågan om en kapacitetsökning för Arlanda i allra högsta aktualiseras.
– Stockholm och Sverige är helt beroende av goda förbindelser med omvärlden och jag har länge påtalat vikten av en utökad kapacitet för Arlanda. Regeringen måste nu ge Trafikverket ett tydligt uppdrag om att en tredje parallellrullbana och stärkta förbindelser med tåg och väg till Arlanda ska finnas med i nationell plan. Arlanda finns idag inte med som objekt i Trafikverkets uppdrag till nationell plan, men måste omedelbart tillföras då huvudstadsregionens konkurrenskraft står på spel, fortsätter finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M)

ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
vardcentral_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sigtunastad_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
nrh
dackskiftarna_outsider