heat_pan
Anna König-Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholm.Foto: Moderaterna Stockholms stad

Moderaterna: Viktigare att Arlanda byggs ut

Swedavia som meddelat att det inte är lönsamt att driva Bromma flygplats vidare menar att det nu är ännu viktigare med att Arlanda byggs ut.

Statliga flygplatsägaren Swedavia meddelar att det inte är affärsmässigt lönsamt att driva Bromma längre. Med anledning av det kommenterar Moderaterna situationen gällande Arlanda:
– Swedavias besked om att det inte längre är affärsmässigt motiverat att driva Bromma flygplats vidare kräver att regeringen ger tydliga garantier om Arlandas utveckling, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr.

Flytillgängligheten måste nu säkerställas för tillväxten i Stockholmsregionen och König Jernemyr menar att frågan om en kapacitetsökning för Arlanda i allra högsta aktualiseras.
– Stockholm och Sverige är helt beroende av goda förbindelser med omvärlden och jag har länge påtalat vikten av en utökad kapacitet för Arlanda. Regeringen måste nu ge Trafikverket ett tydligt uppdrag om att en tredje parallellrullbana och stärkta förbindelser med tåg och väg till Arlanda ska finnas med i nationell plan. Arlanda finns idag inte med som objekt i Trafikverkets uppdrag till nationell plan, men måste omedelbart tillföras då huvudstadsregionens konkurrenskraft står på spel, fortsätter finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M)

2020_helsida
helsida_var2021
bostad_helsida
defacto_helsida
kyrkoval_helsida
skordedag_helsida
centrum_helsida2020
eldsjal-helsida

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

connys_helsida
coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

mp_host_helsida
andersojag
kyrka_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening