moderaterna_sep2020
Anna König-Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholm.Foto: Moderaterna Stockholms stad

Moderaterna: Viktigare att Arlanda byggs ut

Swedavia som meddelat att det inte är lönsamt att driva Bromma flygplats vidare menar att det nu är ännu viktigare med att Arlanda byggs ut.

Statliga flygplatsägaren Swedavia meddelar att det inte är affärsmässigt lönsamt att driva Bromma längre. Med anledning av det kommenterar Moderaterna situationen gällande Arlanda:
– Swedavias besked om att det inte längre är affärsmässigt motiverat att driva Bromma flygplats vidare kräver att regeringen ger tydliga garantier om Arlandas utveckling, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr.

Flytillgängligheten måste nu säkerställas för tillväxten i Stockholmsregionen och König Jernemyr menar att frågan om en kapacitetsökning för Arlanda i allra högsta aktualiseras.
– Stockholm och Sverige är helt beroende av goda förbindelser med omvärlden och jag har länge påtalat vikten av en utökad kapacitet för Arlanda. Regeringen måste nu ge Trafikverket ett tydligt uppdrag om att en tredje parallellrullbana och stärkta förbindelser med tåg och väg till Arlanda ska finnas med i nationell plan. Arlanda finns idag inte med som objekt i Trafikverkets uppdrag till nationell plan, men måste omedelbart tillföras då huvudstadsregionens konkurrenskraft står på spel, fortsätter finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M)

Bottennotering i näringslivsranking

Näringsliv Sigtuna tappar kraftigt i Svenskt Näringslivs ranking över Företagsklimat: - För att klättra i rankingen behöver Sigtuna fokusera på förbättrad dialog mellan företagen och kommunens beslutsfattare och på förbättrad service i företagarärenden, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv i Stockholms län.

corner_helsida
festspec_host2020_helsida

NRH tar över knivstabaserad byrå

Näringsliv Norra Redovisningshuset i Arlandastad tar över knivstabaserade Columna Ekonomi & Redovisning AB: - Min ambition är att Norra Redovisningshuset ska vara en stark lokal aktör som tillfredsställer kundernas behov och hjälper dem att utveckla sina företag, säger NRH:s VD Johan Sandberg.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
connys_helsida
helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
boisigtuna
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
corner_outsider
festspec_host2020_outsider