moderaterna_panorama
Anna König-Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholm.Foto: Moderaterna Stockholms stad

Moderaterna: Viktigare att Arlanda byggs ut

Swedavia som meddelat att det inte är lönsamt att driva Bromma flygplats vidare menar att det nu är ännu viktigare med att Arlanda byggs ut.

Statliga flygplatsägaren Swedavia meddelar att det inte är affärsmässigt lönsamt att driva Bromma längre. Med anledning av det kommenterar Moderaterna situationen gällande Arlanda:
– Swedavias besked om att det inte längre är affärsmässigt motiverat att driva Bromma flygplats vidare kräver att regeringen ger tydliga garantier om Arlandas utveckling, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr.

Flytillgängligheten måste nu säkerställas för tillväxten i Stockholmsregionen och König Jernemyr menar att frågan om en kapacitetsökning för Arlanda i allra högsta aktualiseras.
– Stockholm och Sverige är helt beroende av goda förbindelser med omvärlden och jag har länge påtalat vikten av en utökad kapacitet för Arlanda. Regeringen måste nu ge Trafikverket ett tydligt uppdrag om att en tredje parallellrullbana och stärkta förbindelser med tåg och väg till Arlanda ska finnas med i nationell plan. Arlanda finns idag inte med som objekt i Trafikverkets uppdrag till nationell plan, men måste omedelbart tillföras då huvudstadsregionens konkurrenskraft står på spel, fortsätter finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M)

2020_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

mp_helsida_april

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

defacto_helsida
ewas_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
nrh
moderat_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys