centrum_ettar
Foto: Arkivbild/märsta.nu

Moderaterna största parti

Om det vore val idag så skulle Moderaterna få flest röster i riksdagsvalet bland invånare i Stockholms län.

SCB har undersökt hur stockholmarna skulle röstat om det vore val idag. Undersökningen, som exkluderar boende i Stockholms kommun, visar att Moderaterna är största parti och att att Socialdemokraterna är näst största parti och Sverigedemokraterna tredje största parti, enligt SVT Stockholm.

En separat undersökning har gjorts enbart för Stockholms kommun och är är Socialdemokraterna störst med 27,5 procent, två procent större än (M).

Så skulle invånarna i Stockholms län ha röstat idag (exklusive Stockholms kommun):
M 31,8
C 8,6
L 6,4
KD 2,6
MP 4,2
S 25,4
V 6,5
SD 13,7

Källa SVT Stockholm

Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

aretsforetag
forskontor
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

foretagarlunch

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

februari

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

nfc_vinter
standard_start
Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
standard
outsider_defacto
standard_ridskola
matcher_skanela
sigtunavatten_standard
objekt4
objekt2
Festspecialisten – Standard
sangensemble
objekt3
veterankraft_standard