defacto_pan
Foto: Arkivbild/märsta.nu

Moderaterna största parti

Om det vore val idag så skulle Moderaterna få flest röster i riksdagsvalet bland invånare i Stockholms län.

SCB har undersökt hur stockholmarna skulle röstat om det vore val idag. Undersökningen, som exkluderar boende i Stockholms kommun, visar att Moderaterna är största parti och att att Socialdemokraterna är näst största parti och Sverigedemokraterna tredje största parti, enligt SVT Stockholm.

En separat undersökning har gjorts enbart för Stockholms kommun och är är Socialdemokraterna störst med 27,5 procent, två procent större än (M).

Så skulle invånarna i Stockholms län ha röstat idag (exklusive Stockholms kommun):
M 31,8
C 8,6
L 6,4
KD 2,6
MP 4,2
S 25,4
V 6,5
SD 13,7

Källa SVT Stockholm

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

hostfest_centrum
defacto_host2018

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

objekt4
objekt2
connys
objekt3
outsider
sigtunavatten_standard
komvuxq3_4
sbrf_sep
nrh
sportfiske_banner