defacto_pan
Moderaterna i Sigtuna kommuns delegation på länsstämman.Foto: Moderaterna i Sigtuna kommun/Facebook

Moderaterna stödjer slöjförbud i skolan

Moderaterna i Sigtuna kommun ställde sig på lördagen bakom en motion på Moderaterna i Stockholms läns länsstämma om slöjförbud i skolan: - Frågan är viktig ur såväl ett jämställdhetsperspektiv som ur ett integrationsperspektiv, säger Olov Holst (M), Kommunstyrelsens ordförande och numera även styrelseledamot för Moderaterna i Stockholms län.

Moderaterna i Stockholms län beslutade om ett utökat maskeringsförbud på sin länsstämma, i motionen ingick även att barn i skolan inte ska få bära slöja. Moderaterna i Sigtuna kommun ställde sig bakom motionen:
– Frågan är viktig ur såväl ett jämställdhetsperspektiv som ur ett integrationsperspektiv. Dessutom finns det direkta kopplingar till hedersförtryck som är mer utbrett i vår kommun än vad många tror. Förslaget bygger på förbud i förskola och skola. När barnet/ungdomen är gammalt nog att fatta egna beslut bör det vara upp till var och en om man vill bära slöja eller inte, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M)

Motionen ska nu tas upp på partistämman i höst, om den går igenom kommer Moderaterna att driva igenom den i sin politik i Riksdag.

ica_valsta_choklad
sommar
sommar_centrum
arlanda_golf_juli

Kall sommarvecka

Notiser Kylan håller sitt grepp över kommunen och förra veckan var kallaste vecka 28 på elva år.

sigtunavatten_standard
colorama_april2
defacto_helsida
bonava_juli_hel
happyhomes_2019
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
nrh
bonava_juli_outsider