defacto_pan
Moderaterna i Sigtuna kommuns delegation på länsstämman.Foto: Moderaterna i Sigtuna kommun/Facebook

Moderaterna stödjer slöjförbud i skolan

Moderaterna i Sigtuna kommun ställde sig på lördagen bakom en motion på Moderaterna i Stockholms läns länsstämma om slöjförbud i skolan: - Frågan är viktig ur såväl ett jämställdhetsperspektiv som ur ett integrationsperspektiv, säger Olov Holst (M), Kommunstyrelsens ordförande och numera även styrelseledamot för Moderaterna i Stockholms län.

Moderaterna i Stockholms län beslutade om ett utökat maskeringsförbud på sin länsstämma, i motionen ingick även att barn i skolan inte ska få bära slöja. Moderaterna i Sigtuna kommun ställde sig bakom motionen:
– Frågan är viktig ur såväl ett jämställdhetsperspektiv som ur ett integrationsperspektiv. Dessutom finns det direkta kopplingar till hedersförtryck som är mer utbrett i vår kommun än vad många tror. Förslaget bygger på förbud i förskola och skola. När barnet/ungdomen är gammalt nog att fatta egna beslut bör det vara upp till var och en om man vill bära slöja eller inte, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M)

Motionen ska nu tas upp på partistämman i höst, om den går igenom kommer Moderaterna att driva igenom den i sin politik i Riksdag.

varfest_helsida
v_eu_helsida
happyhomes_2019

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

mp_eu
bonava_maj_helsida
colorama_april2

Nu avråds det från eldning igen

Notiser Brandkåren Attunda avråder från eldning igen efter några dagars torka: - Bedömningen är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster, uppger Brandkåren Attunda.

ica_valsta_choklad
eu_sap
oppning_helsida

Så ska FN:s globala mål nås

Nyheter Sigtuna kommun tillsätter en Agenda 2030-beredning för att kommunen snabbare ska uppnå miljömålen: - Inrättandet av en politisk beredning förstärker det arbetet och säkerställer att det blir strategiskt fokus på Agenda 2030 i vår planering och i de beslut som tas, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

sh_bovard_out
nrh
colorama_april
v_eu
connys
bonava_maj_outsider
defacto_outsider
moderaterna_maj_outsider
ridskola2019_outsider
fme_outsider
mp_eu_outsider
oppning_outsider
sh_oppet