bostadsformedling
Moderaterna i Sigtuna kommuns delegation på länsstämman.Foto: Moderaterna i Sigtuna kommun/Facebook

Moderaterna stödjer slöjförbud i skolan

Moderaterna i Sigtuna kommun ställde sig på lördagen bakom en motion på Moderaterna i Stockholms läns länsstämma om slöjförbud i skolan: - Frågan är viktig ur såväl ett jämställdhetsperspektiv som ur ett integrationsperspektiv, säger Olov Holst (M), Kommunstyrelsens ordförande och numera även styrelseledamot för Moderaterna i Stockholms län.

centrum_artikel

Moderaterna i Stockholms län beslutade om ett utökat maskeringsförbud på sin länsstämma, i motionen ingick även att barn i skolan inte ska få bära slöja. Moderaterna i Sigtuna kommun ställde sig bakom motionen:
– Frågan är viktig ur såväl ett jämställdhetsperspektiv som ur ett integrationsperspektiv. Dessutom finns det direkta kopplingar till hedersförtryck som är mer utbrett i vår kommun än vad många tror. Förslaget bygger på förbud i förskola och skola. När barnet/ungdomen är gammalt nog att fatta egna beslut bör det vara upp till var och en om man vill bära slöja eller inte, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M)

Motionen ska nu tas upp på partistämman i höst, om den går igenom kommer Moderaterna att driva igenom den i sin politik i Riksdag.

kcbygg_helsida
speedy_helsida
connys_helsida

Studentfirandet i Märsta

Nyheter Studentfirandet som begränsats på Arlandagymnasiet pågår under dagen: - Studenterna sköter sig bra, säger en polis på plats till märsta.nu

sommarlov_helsida
studenten2020_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
nrh
speedy_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
kcbygg_outsider