centrum_jul_panorama
Moderaterna i Sigtuna kommuns delegation på länsstämman.Foto: Moderaterna i Sigtuna kommun/Facebook

Moderaterna stödjer slöjförbud i skolan

Moderaterna i Sigtuna kommun ställde sig på lördagen bakom en motion på Moderaterna i Stockholms läns länsstämma om slöjförbud i skolan: - Frågan är viktig ur såväl ett jämställdhetsperspektiv som ur ett integrationsperspektiv, säger Olov Holst (M), Kommunstyrelsens ordförande och numera även styrelseledamot för Moderaterna i Stockholms län.

centrum_jul_artikel

Moderaterna i Stockholms län beslutade om ett utökat maskeringsförbud på sin länsstämma, i motionen ingick även att barn i skolan inte ska få bära slöja. Moderaterna i Sigtuna kommun ställde sig bakom motionen:
– Frågan är viktig ur såväl ett jämställdhetsperspektiv som ur ett integrationsperspektiv. Dessutom finns det direkta kopplingar till hedersförtryck som är mer utbrett i vår kommun än vad många tror. Förslaget bygger på förbud i förskola och skola. När barnet/ungdomen är gammalt nog att fatta egna beslut bör det vara upp till var och en om man vill bära slöja eller inte, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M)

Motionen ska nu tas upp på partistämman i höst, om den går igenom kommer Moderaterna att driva igenom den i sin politik i Riksdag.

trainingpartner_jobb_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

sigtunavatten_standard

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

greeknighthelsida
ica_oktober
julbord_helsida
centrum_jul_helsida
happyhomes_2019

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

fme_oktober

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

defacto_jul
nrh
julbord
trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider
connys
greeknight_outsider