defacto_pan2020
Elisabeth SvantessonFoto: Moderaterna/Axel Adolfsson

Moderaterna: Arlandas utbyggnad får inte stoppas

En majoritet av riksdagens partier uppges vara överens om att Arlandas planerade utbyggnad inte får stoppas rapporterar SVT Inrikes.

Regeringen var förra veckan överens om att stoppa den planerade utbyggnaden av Arlanda, men nu markerar Moderaterna mot regeringen i finansutskottet rapporterar Svt Inrikes. Ett så kallade tillkännagivande har gjorts enligt SVT Inrikes. Moderaterna, övriga borgerliga partier och Sverigedemokraterna står bakom tillkännagivandet som ska läggas fram i Riksdagen för votering under dagen:
– En majoritet av riksdagens partier kommer att slå fast att Arlandas utveckling och utbyggnad inte ska stoppas av politiska beslut – och det har regeringen att rätta sig efter, säger Moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson till SVT.

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) säger till SVT att det är Swedavia som ansvarar för att investeringarna ska ske i lägre takt eller ställas in samt att regeringen har förtroende för bolagets ledning och delar bedömningen som gjorts.

Swedavias Presschef uppger för SVT att inte finns något behov av investeringar just nu och att beslutet var rent marknadsmässigt, projekten kan återupptas om trafikutvecklingen förändras. I första

centrum_helsida2020
defacto_helsida
boisigtuna
connys_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider