defacto_pan2020
Elisabeth SvantessonFoto: Moderaterna/Axel Adolfsson

Moderaterna: Arlandas utbyggnad får inte stoppas

En majoritet av riksdagens partier uppges vara överens om att Arlandas planerade utbyggnad inte får stoppas rapporterar SVT Inrikes.

fraga_liberalerna

Regeringen var förra veckan överens om att stoppa den planerade utbyggnaden av Arlanda, men nu markerar Moderaterna mot regeringen i finansutskottet rapporterar Svt Inrikes. Ett så kallade tillkännagivande har gjorts enligt SVT Inrikes. Moderaterna, övriga borgerliga partier och Sverigedemokraterna står bakom tillkännagivandet som ska läggas fram i Riksdagen för votering under dagen:
– En majoritet av riksdagens partier kommer att slå fast att Arlandas utveckling och utbyggnad inte ska stoppas av politiska beslut – och det har regeringen att rätta sig efter, säger Moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson till SVT.

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) säger till SVT att det är Swedavia som ansvarar för att investeringarna ska ske i lägre takt eller ställas in samt att regeringen har förtroende för bolagets ledning och delar bedömningen som gjorts.

Swedavias Presschef uppger för SVT att inte finns något behov av investeringar just nu och att beslutet var rent marknadsmässigt, projekten kan återupptas om trafikutvecklingen förändras. I första

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

defacto_helsida
manskold_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
helsida
meko_helsida
kkdk_helsida
manskold_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
outsider
kkdk_outsider