mote_sommar
Elisabeth SvantessonFoto: Moderaterna/Axel Adolfsson

Moderaterna: Arlandas utbyggnad får inte stoppas

En majoritet av riksdagens partier uppges vara överens om att Arlandas planerade utbyggnad inte får stoppas rapporterar SVT Inrikes.

centrum_artikel

Regeringen var förra veckan överens om att stoppa den planerade utbyggnaden av Arlanda, men nu markerar Moderaterna mot regeringen i finansutskottet rapporterar Svt Inrikes. Ett så kallade tillkännagivande har gjorts enligt SVT Inrikes. Moderaterna, övriga borgerliga partier och Sverigedemokraterna står bakom tillkännagivandet som ska läggas fram i Riksdagen för votering under dagen:
– En majoritet av riksdagens partier kommer att slå fast att Arlandas utveckling och utbyggnad inte ska stoppas av politiska beslut – och det har regeringen att rätta sig efter, säger Moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson till SVT.

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) säger till SVT att det är Swedavia som ansvarar för att investeringarna ska ske i lägre takt eller ställas in samt att regeringen har förtroende för bolagets ledning och delar bedömningen som gjorts.

Swedavias Presschef uppger för SVT att inte finns något behov av investeringar just nu och att beslutet var rent marknadsmässigt, projekten kan återupptas om trafikutvecklingen förändras. I första

brobygget_midgard_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

landsbygd_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
speedy_helsida
2020_helsida
studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
marina_helsida
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
nrh
centrum_sommar_out
landsbygd_sigtuna_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider