moderat_jul_nyar
Mobilsurfet har ökat med 33 procent i Sigtuna kommun.Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Mobilsurf ökar bland äldre

Mobilsurfandet i kommunen ökade med 33 procent under det senaste året, mest har det ökat bland 70-åringar eller äldre enligt Telenor som kartlagt surfandet.

Telenor har kartlagt surfandet i landet och för Sigtuna kommun konstateras att surfandet via mobilen ökat med 33 procent det senaste året, den grupp som ökat sitt surfande mest är personer över 70 år. De som dock surfar mest är personer mellan 18-30 år. Över en miljon av Telenors kunder har medverkar i undersökningen.
– Det är kul att se att seniorerna har börjat surfa ikapp. Mobila enheter såsom surfplattor och smartphones har gjort nätet mer tillgängligt för fler. Inte minst seniora personer vilka ofta uppskattar de enklare gränssnitten och att vara trådlösa. Det är glädjande att se att modern teknik tillsammans med väl utbyggda mobilnät innebär att vi gör digitaliseringen tillgängligare för fler, säger Magnus Österholm, nätexpert på Telenor.

Mest i länet mobilsurfas det på Ekerö följt av Norrtälje och på Lidingö. Även märsta.nu märker av det ökande surfandet, mellan sommaren 2016-sommaren 2017 har trafiken på märsta.nu ökat med 18 procent användare och 31 procent i sessioner.
– Vi ser en klar och tydlig ökning av att fler använder mobiler för att surfa in på märsta.nu, särskilt vid pågående händelser. Normalt en månad så är minst 50 procent av all trafik till märsta.nu från en mobiltelefon.

centrum_helsida2020

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

oppethus_helsida
happyhomes_50
defacto_helsida
connys_helsida
teatergrillen_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

teatergrillen_outsider
oppethus_outsider
nrh
connys