budget_panorama
Mobilsurfet har ökat med 33 procent i Sigtuna kommun.Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Mobilsurf ökar bland äldre

Mobilsurfandet i kommunen ökade med 33 procent under det senaste året, mest har det ökat bland 70-åringar eller äldre enligt Telenor som kartlagt surfandet.

centrum_artikel

Telenor har kartlagt surfandet i landet och för Sigtuna kommun konstateras att surfandet via mobilen ökat med 33 procent det senaste året, den grupp som ökat sitt surfande mest är personer över 70 år. De som dock surfar mest är personer mellan 18-30 år. Över en miljon av Telenors kunder har medverkar i undersökningen.
– Det är kul att se att seniorerna har börjat surfa ikapp. Mobila enheter såsom surfplattor och smartphones har gjort nätet mer tillgängligt för fler. Inte minst seniora personer vilka ofta uppskattar de enklare gränssnitten och att vara trådlösa. Det är glädjande att se att modern teknik tillsammans med väl utbyggda mobilnät innebär att vi gör digitaliseringen tillgängligare för fler, säger Magnus Österholm, nätexpert på Telenor.

Mest i länet mobilsurfas det på Ekerö följt av Norrtälje och på Lidingö. Även märsta.nu märker av det ökande surfandet, mellan sommaren 2016-sommaren 2017 har trafiken på märsta.nu ökat med 18 procent användare och 31 procent i sessioner.
– Vi ser en klar och tydlig ökning av att fler använder mobiler för att surfa in på märsta.nu, särskilt vid pågående händelser. Normalt en månad så är minst 50 procent av all trafik till märsta.nu från en mobiltelefon.

fixa_laddplats_helsida
kkdk_helsida
personal_sandstrom_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
landsbygdsdag
connys_helsida
meko_helsida
centrum_helsida2020
corner_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
personal_outsider
laddplats_out
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
corner_outsider
kkdk_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
budget_outsider
nrh
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
outsider