mote_sommar
Mobilsurfet har ökat med 33 procent i Sigtuna kommun.Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Mobilsurf ökar bland äldre

Mobilsurfandet i kommunen ökade med 33 procent under det senaste året, mest har det ökat bland 70-åringar eller äldre enligt Telenor som kartlagt surfandet.

centrum_artikel

Telenor har kartlagt surfandet i landet och för Sigtuna kommun konstateras att surfandet via mobilen ökat med 33 procent det senaste året, den grupp som ökat sitt surfande mest är personer över 70 år. De som dock surfar mest är personer mellan 18-30 år. Över en miljon av Telenors kunder har medverkar i undersökningen.
– Det är kul att se att seniorerna har börjat surfa ikapp. Mobila enheter såsom surfplattor och smartphones har gjort nätet mer tillgängligt för fler. Inte minst seniora personer vilka ofta uppskattar de enklare gränssnitten och att vara trådlösa. Det är glädjande att se att modern teknik tillsammans med väl utbyggda mobilnät innebär att vi gör digitaliseringen tillgängligare för fler, säger Magnus Österholm, nätexpert på Telenor.

Mest i länet mobilsurfas det på Ekerö följt av Norrtälje och på Lidingö. Även märsta.nu märker av det ökande surfandet, mellan sommaren 2016-sommaren 2017 har trafiken på märsta.nu ökat med 18 procent användare och 31 procent i sessioner.
– Vi ser en klar och tydlig ökning av att fler använder mobiler för att surfa in på märsta.nu, särskilt vid pågående händelser. Normalt en månad så är minst 50 procent av all trafik till märsta.nu från en mobiltelefon.

brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
centrum_helsida2020

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
landsbygd_sigtuna_helsida
studeravidare_helsida
marina_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
sommar_sigtuna2020
centrum_sommar_out
sigtuna_natur_sommar_outsider
swedol_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh
marina_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider