center_pan21
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Mobila enheter ska vaccinera i höst

För att få fler att vaccinera sig kommer Region Stockholm att rikta in sig informationskampanjer under hösten samt mobila enheter där vaccinationsgraden är lägre.

centrum_artikel

Vaccinationstäckningen skiljer sig åt mellan kommunerna i länet, Sigtuna har som märsta.nu rapporterade om i fredags den tredje lägsta vaccinationsgraden i länet där 7 av 10 kommuninvånare vaccinerats med en dos. Något som delvis beror på att man i inledningen av vaccineringen erbjöd äldre att vaccinera sig. Nu kan alla över 16 boka tid.

För att få fler att vaccinera sig kommer Regionen via sina vaccinatörer imitera mobila enheter i områden med låg vaccinationstäckning och en informationskampanj så att man kan fatta beslut om vaccin baserat på fakta.
– I många fall sammanfaller områden med låg vaccinationstäckning med de områden där fler, tidigt under pandemin, drabbades av allvarlig sjukdom och dödsfall. Dessa områden borde vara de som har högst vaccinationstäckning. Men jag har mycket stor respekt för att den tveksamhet som vissa känner inför vaccinationerna inte är rationell. Vi måste fortsätta att kommunicera och respektera att det kan ta längre tid i vissa områden för att uppnå god vaccinationstäckning. Men det är ingen tävling om vilket område som vaccinerat sig först. Det viktiga är att var och en tagit ställning till erbjudandet om vaccination och baserat sitt beslut på korrekta fakta, säger Magnus Thyberg.

Det finns en vaccinationscentral i Märsta, Vikingahallen, den vaccinerar dock inte 16-17-åringar utan 18-plussare. Man vill få så många som möjligt att ta en andra dos för att snabbt kunna möta efterfrågan om det blir aktuellt med tredje dos.
– Syftet med den fortsatta vaccinationsstrategin i regionen är att skapa flexibilitet för att snabbt kunna agera möta efterfrågan om en tredje dos blir aktuell för vissa grupper eller för en större del av befolkningen. Därför behöver vi förbereda oss för olika möjliga scenarier och anpassa efter den verkligheten vi möter, säger Magnus Thyberg.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
mp_host_helsida
bostad_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020
defacto_helsida
vaccin
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
mp-outsider
vaccin-outsider