defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Mobil Bygg i Stockholm bygger ny skola i Steningehöjden

Kommunstyrelsen fattade i måndags beslut om att tilldela Mobil Bygg i Stockholm AB uppdraget att bygga skola i Steningehöjden.

centrum_artikel

Nu är det klart med upphandlingen av en ny skola i Steningehöjden. Mobil Bygg i Stockholm AB, ett företag som omsatte en kvarts miljard det senaste bokslutet har fått uppdraget att uppföra skolan som ska ha plats för ca 270 elever i högstadieålder. Skolan ska vara 3000 kvadratmeter i fyra våningar.

Sedan tidigare har Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) deklarerat att Steningehöjdens skola och Tingvallaskolan är de skolprojekt som kommer att verkställas i kommunen med anledning av att Engelska skolans etablering i Sigtuna stadsängar. Galaxskolans utbyggnad stoppas tillsvidare. En skola planeras också i Steninge slottsby, det är dock oklart om det blir en högstadieskola i nuläget.

2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

meko_helsida
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
connys