center_pan21
Foto: Daniel Iskander

Mobil Bygg i Stockholm bygger ny skola i Steningehöjden

Kommunstyrelsen fattade i måndags beslut om att tilldela Mobil Bygg i Stockholm AB uppdraget att bygga skola i Steningehöjden.

centrum_artikel

Nu är det klart med upphandlingen av en ny skola i Steningehöjden. Mobil Bygg i Stockholm AB, ett företag som omsatte en kvarts miljard det senaste bokslutet har fått uppdraget att uppföra skolan som ska ha plats för ca 270 elever i högstadieålder. Skolan ska vara 3000 kvadratmeter i fyra våningar.

Sedan tidigare har Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) deklarerat att Steningehöjdens skola och Tingvallaskolan är de skolprojekt som kommer att verkställas i kommunen med anledning av att Engelska skolans etablering i Sigtuna stadsängar. Galaxskolans utbyggnad stoppas tillsvidare. En skola planeras också i Steninge slottsby, det är dock oklart om det blir en högstadieskola i nuläget.

centrum_helsida2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

defacto_helsida
helsida_var2021
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

dack-helsida
connys_helsida
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
dack-outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
nrh
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider