moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi

Misstänkte mördaren inte psykiskt sjuk

24-åringen misstänks ha mördat en kvinna i Valsta. Nu visar en rättspsykiatrisk undersökning att mannen inte lider av någon allvarlig störning. I utredningen berättar han dock om sin jobbiga uppväxt.

24-åringen misstänkts ha misshandlat en kvinna till döds i Valsta. Det var den 15 januari som polis larmades till Sleipnergatan. I lägenheten fann man en kvinna med allvarliga skador. Hon ska varit vid liv när första patrullen anlände, men trots livräddande åtgärder – gick hennes liv inte att rädda. Den 24-årige mannen misstänktes snabbt för mordet och efterlystes internationellt. Efter drygt en vecka kunde mannen gripas i Tyskland.
– Jag kan fortfarande inte uttala mig i ärendet, säger åklagare Anna Bengtsson.

Genomgått psykiatrisk undersökning
24-åringen fördes till Arlanda med fångtransport och häktades i Sverige i början av februari. Nu har mannen genomgått den lilla sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-utredning. Den visar att 24-åringen inte lider av någon allvarlig psykisk störning, vare sig när undersökningen gjordes – eller under morddagen. Vid ett eventuellt åtal kan mannen alltså dömas till fängelse.

”Haft en problematisk uppväxt”
Dagen då undersökningen gjordes uppvisade 24-åringen en lindrigt sänkt sinnesstämning, men inga tecken på depression eller psykotisk sjukdomsprocess. Men i den psykiatriska utredningen berättar 24-åringen att han haft en problematisk uppväxt i hemlandet. Han har dock aldrig varit i kontakt med en psykiatrisk mottagning. I utredningen skriver man att det framkommer tecken, ur hans berättelse, till viss överkonsumtion av alkohol, men ingen psykisk problematik av allvarligt slag. Advokaten vill inte uttala sig om 24-åringens inställning till misstankarna.
– Jag har inga kommentarer alls, säger Patric Lindblom.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

liber_helsida
defacto_helsida
ewas_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april
marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
connys
swedol_outsider