bostadsformedling
Bild ur polisens förundersökningsprotokollFoto: POLISEN
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi

Misstänkta knivmannen är inte allvarligt psykiskt sjuk

Den 37-årige mannen misstänks ha oprovocerat attackerat två okända personer med en kökskniv. Nu visar en undersökning att mannen inte är allvarligt psykiskt sjuk. I utredningen berättar han om bland annat motivet till attackerna, och att offren valdes ut av en slump.

centrum_artikel

Den 37-årige mannen är åtalad misstänkt för grov misshandel och försök till grov misshandel. Detta efter att ha knivhuggit en man i Sigtuna, och försökt knivhugga ytterligare en person. Målsäganden var helt okända för 37-åringen och attackerna ska ha skett helt oprovocerat. Enligt tingsrätten finns det ”övertygande bevisning” mot mannen.

Stor psykundersökningen klar
37-åringen har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning. Den visar att han inte lider av en allvarligt psykiskt störning, varken vid gärningarna eller vid undersökningen. Han kan därmed dömas till fängelse. 37-åringen blev nöjd över resultatet, enligt handlingarna.

”Var arg på sin före detta flickvän”
Enligt uppgifter som framkommit vid undersökningen var 37-åringen påverkad av alkohol och droger ”som är kända för att sänka impulskontrollen och framkalla aggressivitet”. Mannen säger att han var arg på sin före detta flickvän under brottskvällen, och att motivet till gärningarna ”var att föregå en återintagning inom rättspsykiafrin, vilket han fruktade var nära förestående då före detta flickvännen polisanmält honom för olaga hot. Genom att utföra gärningarna tog han kontroll över en oviss framtid. Han har vidare uppgett att gärningarna aldrig hade inträffat utan inverkafl av tabletter och alkohol”, står det i utredningen. Han berättar även att han minns att han högg två personer som han slumpmässigt valt ut som offer.

defacto_helsida
speedy_helsida
kaa_sigtuna_helsida
marina_helsida
2020_helsida
sommar_sigtuna2020
studeravidare_helsida
connys_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
spedition_sigtuna
happyhomes_sommar2020
nrh
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
centrum_sommar_out
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
kaa_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta