defacto_pan
Bild ur polisens förundersökningsprotokollFoto: POLISEN
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi

Misstänkta knivmannen är inte allvarligt psykiskt sjuk

Den 37-årige mannen misstänks ha oprovocerat attackerat två okända personer med en kökskniv. Nu visar en undersökning att mannen inte är allvarligt psykiskt sjuk. I utredningen berättar han om bland annat motivet till attackerna, och att offren valdes ut av en slump.

Den 37-årige mannen är åtalad misstänkt för grov misshandel och försök till grov misshandel. Detta efter att ha knivhuggit en man i Sigtuna, och försökt knivhugga ytterligare en person. Målsäganden var helt okända för 37-åringen och attackerna ska ha skett helt oprovocerat. Enligt tingsrätten finns det ”övertygande bevisning” mot mannen.

Stor psykundersökningen klar
37-åringen har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning. Den visar att han inte lider av en allvarligt psykiskt störning, varken vid gärningarna eller vid undersökningen. Han kan därmed dömas till fängelse. 37-åringen blev nöjd över resultatet, enligt handlingarna.

”Var arg på sin före detta flickvän”
Enligt uppgifter som framkommit vid undersökningen var 37-åringen påverkad av alkohol och droger ”som är kända för att sänka impulskontrollen och framkalla aggressivitet”. Mannen säger att han var arg på sin före detta flickvän under brottskvällen, och att motivet till gärningarna ”var att föregå en återintagning inom rättspsykiafrin, vilket han fruktade var nära förestående då före detta flickvännen polisanmält honom för olaga hot. Genom att utföra gärningarna tog han kontroll över en oviss framtid. Han har vidare uppgett att gärningarna aldrig hade inträffat utan inverkafl av tabletter och alkohol”, står det i utredningen. Han berättar även att han minns att han högg två personer som han slumpmässigt valt ut som offer.

defacto_helsida
ica_oktober
happyhomes_2019

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

fme_oktober
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

sigtunavatten_standard
nrh
colorama_april2
connys
defacto_outsider