arlandagk_panorama
Bild ur polisens förundersökningsprotokollFoto: POLISEN
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi

Misstänkta knivmannen är inte allvarligt psykiskt sjuk

Den 37-årige mannen misstänks ha oprovocerat attackerat två okända personer med en kökskniv. Nu visar en undersökning att mannen inte är allvarligt psykiskt sjuk. I utredningen berättar han om bland annat motivet till attackerna, och att offren valdes ut av en slump.

centrum_pask

Den 37-årige mannen är åtalad misstänkt för grov misshandel och försök till grov misshandel. Detta efter att ha knivhuggit en man i Sigtuna, och försökt knivhugga ytterligare en person. Målsäganden var helt okända för 37-åringen och attackerna ska ha skett helt oprovocerat. Enligt tingsrätten finns det ”övertygande bevisning” mot mannen.

Stor psykundersökningen klar
37-åringen har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning. Den visar att han inte lider av en allvarligt psykiskt störning, varken vid gärningarna eller vid undersökningen. Han kan därmed dömas till fängelse. 37-åringen blev nöjd över resultatet, enligt handlingarna.

”Var arg på sin före detta flickvän”
Enligt uppgifter som framkommit vid undersökningen var 37-åringen påverkad av alkohol och droger ”som är kända för att sänka impulskontrollen och framkalla aggressivitet”. Mannen säger att han var arg på sin före detta flickvän under brottskvällen, och att motivet till gärningarna ”var att föregå en återintagning inom rättspsykiafrin, vilket han fruktade var nära förestående då före detta flickvännen polisanmält honom för olaga hot. Genom att utföra gärningarna tog han kontroll över en oviss framtid. Han har vidare uppgett att gärningarna aldrig hade inträffat utan inverkafl av tabletter och alkohol”, står det i utredningen. Han berättar även att han minns att han högg två personer som han slumpmässigt valt ut som offer.

bonava_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

logistik_utbildning

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

defacto_helsida
centrum_pask_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

colorama_april2

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

fme_helsida

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

ica_pask
colorama_april
bonava_outsider
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
fme_outsider
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider
sh_oppet