defacto_pan
Bild ur polisens förundersökningsprotokollFoto: POLISEN
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi

Misstänkta knivmannen är inte allvarligt psykiskt sjuk

Den 37-årige mannen misstänks ha oprovocerat attackerat två okända personer med en kökskniv. Nu visar en undersökning att mannen inte är allvarligt psykiskt sjuk. I utredningen berättar han om bland annat motivet till attackerna, och att offren valdes ut av en slump.

Den 37-årige mannen är åtalad misstänkt för grov misshandel och försök till grov misshandel. Detta efter att ha knivhuggit en man i Sigtuna, och försökt knivhugga ytterligare en person. Målsäganden var helt okända för 37-åringen och attackerna ska ha skett helt oprovocerat. Enligt tingsrätten finns det ”övertygande bevisning” mot mannen.

Stor psykundersökningen klar
37-åringen har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning. Den visar att han inte lider av en allvarligt psykiskt störning, varken vid gärningarna eller vid undersökningen. Han kan därmed dömas till fängelse. 37-åringen blev nöjd över resultatet, enligt handlingarna.

”Var arg på sin före detta flickvän”
Enligt uppgifter som framkommit vid undersökningen var 37-åringen påverkad av alkohol och droger ”som är kända för att sänka impulskontrollen och framkalla aggressivitet”. Mannen säger att han var arg på sin före detta flickvän under brottskvällen, och att motivet till gärningarna ”var att föregå en återintagning inom rättspsykiafrin, vilket han fruktade var nära förestående då före detta flickvännen polisanmält honom för olaga hot. Genom att utföra gärningarna tog han kontroll över en oviss framtid. Han har vidare uppgett att gärningarna aldrig hade inträffat utan inverkafl av tabletter och alkohol”, står det i utredningen. Han berättar även att han minns att han högg två personer som han slumpmässigt valt ut som offer.

sigtunavatten_standard
colorama_april2
logistik_sigtuna
sommar
sbrf_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

defacto_helsida

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

fme_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sommar_centrum

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

ica_valsta_choklad

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sportfiske_sommar
nrh
fme_outsider
connys
sbrf_outsider
colorama_april
defacto_outsider