sommar
Bild ur polisens förundersökningsprotokollFoto: POLISEN
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi

Misstänkta knivmannen är inte allvarligt psykiskt sjuk

Den 37-årige mannen misstänks ha oprovocerat attackerat två okända personer med en kökskniv. Nu visar en undersökning att mannen inte är allvarligt psykiskt sjuk. I utredningen berättar han om bland annat motivet till attackerna, och att offren valdes ut av en slump.

marstakalaset_artikel

Den 37-årige mannen är åtalad misstänkt för grov misshandel och försök till grov misshandel. Detta efter att ha knivhuggit en man i Sigtuna, och försökt knivhugga ytterligare en person. Målsäganden var helt okända för 37-åringen och attackerna ska ha skett helt oprovocerat. Enligt tingsrätten finns det ”övertygande bevisning” mot mannen.

Stor psykundersökningen klar
37-åringen har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning. Den visar att han inte lider av en allvarligt psykiskt störning, varken vid gärningarna eller vid undersökningen. Han kan därmed dömas till fängelse. 37-åringen blev nöjd över resultatet, enligt handlingarna.

”Var arg på sin före detta flickvän”
Enligt uppgifter som framkommit vid undersökningen var 37-åringen påverkad av alkohol och droger ”som är kända för att sänka impulskontrollen och framkalla aggressivitet”. Mannen säger att han var arg på sin före detta flickvän under brottskvällen, och att motivet till gärningarna ”var att föregå en återintagning inom rättspsykiafrin, vilket han fruktade var nära förestående då före detta flickvännen polisanmält honom för olaga hot. Genom att utföra gärningarna tog han kontroll över en oviss framtid. Han har vidare uppgett att gärningarna aldrig hade inträffat utan inverkafl av tabletter och alkohol”, står det i utredningen. Han berättar även att han minns att han högg två personer som han slumpmässigt valt ut som offer.

sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

arlanda_golf_juli

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

defacto_helsida
marstakalas_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

sommar

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

kontor_thaifong
happyhomes_2019

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

colorama_april2
nrh
connys
sportfiske_sommar
colorama_april
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider