moderat_sommar

Misstänkt våldtäkt utreds bland tidigare SSHL-elever

Två elever som tidigare gått på SSHL i Sigtuna misstänks för våldtäkt på en flicka i yngre årskurs.

centrum_artikel

Kriminalutredare vid sektionen för grova brott i Stockholm nord granskar två tidigare elever på SSHL rapporterar Aftonbladet.
– Det finns en misstanke och det finns två misstänkta. Jag kan inte säga så mycket eftersom utredningen befinner sig i ett extra känsligt läge, säger kammaråklagare Sara Kästel på Norrorts åklagarkammare till tidningen

Enligt Aftonbladet är de två misstänkta för våldtäkt under tiden de gick på skolan för ett par år sedan. Sara Kästel uppger att det rör sig om sexualbrott och de involverade är ungdomar som känner varandra på något sätt genom skolan. En flicka som gick på skolan är målsägande. Hon företräds nu av målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz.

Rektorn på SSHL, Carina Nilsson, säger sig inte känna till varken händelsen eller den pågående utredningen. Skolledningen bedriver ett kontinuerligt arbete mot kränkande behandling enligt henne. Men hon ska i samband med att Aftonbladet kontaktat skolan skickat ut mail om att inte svara på frågor från journalister i ärendet:
– Nej, det jag skrev var att om de hör av sig så hänvisa till mig. Det var mer för att personalen ska avlastas, av hänsyn till deras arbetsmiljö, säger Carina Nilsson till Aftonbladet.

2020_helsida
sommar_sigtuna2020
kaa_sigtuna_helsida
marina_helsida
centrum_helsida2020
spedition_sigtuna
studeravidare_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
kaa_outsider
speedy_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider