moderat_jul_nyar
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Piketstyrkan redo att slå till mot den efterlysta skytten

Misstänkt skytt på fri fot: ”Han är efterlyst”

En man har anhållits i sin frånvaro och efterlysts misstänkt för mordförsöket i Valsta. Enligt uppgift till märsta.nu är mannen 19 år. Även en 15-åring och ytterligare en man är inblandad i ärendet. – Det är ett komplicerat ärende, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Polisen.

Det var vid 17-tiden på torsdagen som flertalet personer blev vittne till en skottlossning vid Valsta centrum. Strax efter skjutningen, som rubriceras som mordförsök, greps två personer misstänkta för inblandning i händelsen. Enligt Kjell Lindgren, presstalesperson vid polisen i Stockholm, ska personerna inte misstänkas för själva skjutningen, utan för misshandel. Vilken form av misshandel vill man inte uttalat sig om.
– De är frigivna efter förhör men fortfarande misstänkta, det är ett misshandelsärende som de är misstänkta för, sen har det också skett en skottlossning och det har skett i samband med misshandeln, men det är olika brott och olika gärningsmän, säger Kjell Lindgren.

Då är det tre personer mot ensam målsägande?
– Vi får nöja oss med att konstatera att två är misstänkta för misshandel och frisläppta, vi håller oss till det så slipper vi spekulationer, det är ett komplicerat ärende, säger Lindgren.

Enligt åklagare, Jesper Paulander, har bara en av de misstänkta hittills delgivits misstanke om brott då den ena är en minderårig pojke och man väntar in hans vårdnadshavare.
– Han är 15 år, det var en så pass ung person så han har inte hörts än men han är fortfarande en del av utredningen och misstänks för misshandel, säger Jesper Paulander.

Uppgifter: 19-åring efterlyst
Under fredagsnatten slog piketpolisen till mot en lägenhet i Valsta i jakt på skytten. Boende på adressen som märsta.nu varit i kontakt med beskriver piketens tillslag som ”väldigt dramatisk” och att det ”liknande ett TV-spel”. Lägenheten var dock tom och ingen person greps. Nu har en person anhållits i sin utevaro och efterlysts misstänkt för mordförsök. Enligt uppgifter till märsta.nu är den anhållne en 19-årig man som är känd av polis sen tidigare. Exakt vad som gör att polisen misstänker honom vill man inte gå in på.
– Det är utredningsarbetet, i det här fallet tycker åklagare att det håller för ett anhållande, sen får vi se vad som händer. Fast det är en som vi söker som är misstänkt för mordförsök, säger Kjell Lindgren.

Målsägande drog kniv
Men enligt märsta.nu:s uppgifter drog 19-åringen upp ett vapen och avlossade flera skott efter att den beskjutne mannen först dragit fram en kniv. Polisen har även fått in vittnesuppgifter om att två olika personer skjutit – något som varken polis eller åklagare vill kommentera. Ingen person skadades men fönsterrutor i området sprack. Man ska även gjort flera fynd på brottsplatsen. Jesper Paulander vill inte uttala sig om man tror att en gänguppgörelse ligger bakom skottdramat.
– När det gäller detaljer så kommer jag inte svara på de frågorna avseende vad vi misstänker eller tror med hänvisning till förundersökningssekretess. Det är väldigt mycket preliminära uppgifter så jag vill inte dela med mig av det. Man jobbar vidare brett i form av förhör och olika typer av tekniska bevisning.

Vet du mer? Kontakta redaktionen! 

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

teatergrillen_helsida
happyhomes_2019

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
colorama_jul
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook