moderat_jul_nyar
Foto: MMS-Bild

Misstänkt kvarstår i häktet

I onsdags avslutades rättegången i det uppmärksammade tonårsmordet som återförvisades från Svea hovrätt till Attunda tingsrätt.

Attunda tingsrätt har tagit om rättegången i Tonårsmordet i Valsta. När fallet i somras skulle hanteras i Svea hovrätt så skickades det tillbaka till tingsrätten på grund av fel i tolkningen. Rättegången avslutades i onsdags i Attunda tingsrätt. I ett pressmeddelande skriver tingsrätten att domen kommer att meddelas 11:e oktober, tillsvidare kommer den misstänkte att kvarstå i häktet tills dess att domen faller.

happyhomes_2019
centrum_helsida2020
sigtunavatten_standard
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

colorama_jul
teatergrillen_helsida
defacto_helsida

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

nrh
teatergrillen_outsider
connys